keskiviikko 9. kesäkuuta 2010

Suomenmaa: Andi Mwegerano toisi puolueen johtoon uussuomalaista näkemystä

Suomenmaa: Andi Mwegerano toisi puolueen johtoon uussuomalaista näkemystä 9.6.2010
Verkkoapila: Mwegerano olisi köyhän asialla vaalien jälkeenkin 8.6.2010

Keskustan varapuheenjohtajaehdokas, diplomi-insinööri Andi Mwegerano toisi puolueen johtoportaaseen kansainvälistä näkemystä ja kuuntelevat korvat.

Mwegeranon mielestä puoluejohdon tulisi nykyistä enemmän toteuttaa tavallisten ihmisten aloitteista lähteneitä asioita.

Varapuheenjohtajaksi Mwegerano pyrkii, koska tehtävässä on hyvät mahdollisuudet vaikuttaa. Hänen mielestään keskustan johtoon on aika saada uussuomalaisten edustaja.
– Syntyperäisillä suomalaisilla on teorioita maahanmuutosta. Minulla on sekä teoriatietoa että käytännön kokemusta, hän perustelee.

Tansanialaissyntyinen Mwegerano kiinnostui politiikasta jo nuorena. Hän opiskeli Neuvostoliitossa tietoliikennetekniikkaa ja tuli Suomeen töihin 80-luvun puolivälissä.

Aluksi Mwegerano suunnitteli palaavansa Tansaniaan ja osallistuvansa siellä yhteisten asioiden hoitoon.
– Sitten tajusin, että koti on täällä ja täällä minun pitää toimia.
Mwegerano valittiin Salon kaupunginvaltuustoon vuonna 2005 ja istuu nyt valtuustossa toista kauttaan. Hän on toiminut myös keskustan Varsinais-Suomen piirin kansainvälisten asioiden toimikunnassa.

Kuvateksti:
Andi Mwegerano, 56, on salolainen tietoliikennetekniikan diplomi-insinööri, joka työskentelee nykyään jälkimarkkinointitehtävissä.

_____________________________________________________

Verkkoapila: Mwegerano olisi köyhän asialla vaalien jälkeenkin

Keskustan varapuheenjohtajaksi tähtäävä salolainen Andi Mwegerano sanoo useiden puolueiden ja ehdokkaiden olevan köyhän asialla ennen vaaleja. Todellista alkiolaisuutta olisi hänen mukaansa olla köyhien asialla myös vaalien jälkeen.
Diplomi-insinööri Mwegerano pohtii, mitä Santeri Alkio sanoisi nykyajasta, kun edelleen ”vaan rikkaat rikastuvat ja köyhät köyhtyvät.” Keskustan varapuheenjohtajaehdokkaan mukaan köyhien asialla soisi poliitikkojen olevan muulloinkin kuin vaaleja ennen.

Seuraavien eduskuntavaalien keskeisiksi teemoiksi hän arvioi nousevan kansainvälisen talouskriisin, energiapolitiikan ja työeläkekysymykset. Talouskriisin seuraukset aiheuttavat ehdokkaan mielessä pohdintaa.
- Onko Suomen osallistuttava muiden EU-maiden velkojen maksuun, vaikka omatkin velat on maksamatta? Maksatetaanko talouskriisi tavallisilla ihmisillä, vai pitäisikö myös pankkien ja kansainvälisten suuryritysten osallistua talkoisiin, hän kysyy.

Vaaleissa ykköseksi

Suomessa väännettiin jokin aika sitten kovasti kättä eläkkeistä tai oikeastaan eläköitymisiästä. Vpj-kandidaatin mukaan nykyinen eläkelaki on aika uusi, joten sitä ei pitäisi lähteä muuttamaan.
- Tulevaisuutta on voitava suunnitella etukäteen. Jos eläkelakeja muutellaan koko ajan, niin siitä seurauksena on jatkuva epävarmuudessa eläminen. Vakautta tarvitaan eläkeasioissa, eikä jatkuvaa sähläystä.

Eduskuntavaaleissa keskustan on asetettava tavoitteensa mahdollisimman korkealle. Mwegeranon mielestä puolueen on oltava ykkönen, eikä kakkossija tule kysymykseenkään. Hallituspohjalla hän ei lähde spekuloimaan, vaan vaalitulos katsotaan ensin.

Kuvateksti:
Salon kunnallispolitiikassa mukana oleva Andi Mwegerano ei ole löytänyt politiikasta vielä päätyötään, vaan tekee diplomi-insinöörin töitä matkapuhelinvalmistajan palveluksessa.