sunnuntai 20. kesäkuuta 2010

Iltalehti: Thorsille tappouhkauksen tehnyt katuu: Anteeksi, Astrid!

Iltalehti: Thorsille tappouhkauksen tehnyt katuu: Anteeksi, Astrid! 20.6.2010

Maahanmuuttoministeri Thorsille tappouhkauksen esittänyt katuu tekoaan.

Viime helmikuussa Tampereella asuva kokki Rami, 29, perusti Facebook-ryhmän "Olen valmis istumaan muutaman vuoden Astrid Thorsin taposta!".

Ryhmä ehti kerätä kolmisensataa jäsentä ennen kuin keskusrikospoliisi ja suojelupoliisi puuttuivat asiaan. Uhkauksen tehneen kannettava tietokone takavarikoitiin kotietsinnässä, ryhmä lakkautettiin ja kokki-Rami joutui kuulusteluihin. Nyt häntä syytetään törkeästä kunnianloukkauksesta, laittomasta uhkauksesta ja kansanryhmän kiihottamisesta.

- Kadun tekoani, sellaisen uhkauksen ja ryhmän perustaminen oli suuri virhe. Pyydän anteeksi ministeri Thorsilta ja olisin valmis vaikkapa tapaamaan hänet ja juttelemaan, Rami puhuu harkiten ja selvästi asiaa juurta jaksaen pohtineena.

- Se oli hetken mielijohde illalla yksin kotona Maria!-ohjelman jälkeen. Siinä ministeri Thors jakoi paitoja maahanmuuttajille. Sitä ennen olin seurannut myös MOT-ohjelman maahanmuuttajista. Halusin mennä Facebookiin ja katsoa, ovatko monet samaa mieltä kanssani. Olisin voinut jättää sen tekemättä ja säästyä paljolta ikävältä, Rami pohtii ja viittaa myös perheensä kärsimyksiin.