tiistai 8. kesäkuuta 2010

Vantaan Sanomat: Vieraat tulevat keskuuteemme

Vantaan Sanomat/A.–P. Pietilä: Vieraat tulevat keskuuteemme 8.6.2010

Työttömyys ei poistu tänä vuonna eikä koskaan, vaikka Jutta Urpilainen niin uskottelee. Hyvinvointipalveluja leikataan tänä ja ensi vuonna ja useita kertoja vielä myöhemminkin. Työuria pidennetään nyt ja tulevaisuudessa, vaikka kansa muuta toivoo. Vastaavasti eläkkeitä leikataan.

Maahanmuuttoa lisätään ja ulkomailla syntyneiden työkavereiden osuus kasvaa sairaaloissa, vanhainkodeissa, päiväkodeissa, postipalveluissa, kuljetusalalla, siivouksessa, vartioinnissa, elintarviketeollisuudessa, rakentamisessa, tietotekniikassa ja teollisessa valmistuksessa.

Edes perussuomalaisten suuri äänivyöry ensivaaleissa ei tulppaa työperäistä maahanmuuttoa. Suomessa on seuraavien 20 vuoden ajan enemmän eläkeläisiä, opiskelijoita ja työttömiä kuin työssäkäyviä. Tekijöiden ja toimettomien välinen epäsuhde korjataan maahanmuuttoa lisäämällä.

Suomessa puhuttavien kielten määrä kasvaa niin paljon, että käyttöohjeita, opasteita, varoitustauluja ja virastojen nimiä käännetään albaaneja, serbejä, somaleja, iranilaisia, romanialaisia, venäläisiä ja virolaisia varten.

Ruotsinkielen asema toisena kotimaisena heikkenee ja englannin osuus todellisena vaihtoehtona vahvistuu. Maahanmuutto jyrää pakkoruotsin maan rakoon, vaikka ruotsalainen kansanpuolue on innokkaimmin halunnut kasvattaa pakolaisten ja maahanmuuttajien määrää.

Suomen talouden rakenteellisia heikkouksia aletaan korjata eduskuntavaalien jälkeen keväällä 2011. Mielipidetiedustelujen mukaan kansa on tämän takana. Käytännössä se tarkoittaa, että meidät vieroitetaan saavutetuista eduista kuin vauva tutista.

Kun ensi viikonloppuna keskusta valitsee itselleen uuden puheenjohtajan ja samalla Suomelle uuden pääministerin, voittaja julistaa veret seisauttavia vaalilupauksia. Kannattaa kääntää kaikki lupaukset päälaelleen. Sama on syytä tehdä muillekin vaalilupauksille. Näin saa todennäköisen kuvan Suomen tulevaisuudesta.