sunnuntai 13. kesäkuuta 2010

YLE: Uskonnonopetuksen poistaminen jakaa poliitikkojen mielipiteitä

YLE Uutiset: Uskonnonopetuksen poistaminen jakaa poliitikkojen mielipiteitä 13.6.2010

Kristillisdemokraattien puheenjohtaja Päivi Räsänen on pettynyt kokoomuksen tavoitteeseen poistaa uskonnonopetus kouluista. Vihreiden poliitikko Husein Muhammed sen sijaan kiittää puoluekokousta rohkeasta aloitteesta.

Päivi Räsäsen mukaan kokoomus sinetöi päätöksellään irtautumisen vanhasta "koti, uskonto, isänmaa" -ideologiastaan.

- Varsinkin vanhemmat kokoomusäänestäjät ovat olleet sitkeässä harhaluulossa kokoomuksen arvopohjasta, kirjoittaa Räsänen kannanotossaan.

Uskonnonopetuksen poistaminen peruskoulusta ja toiselta asteelta johtaisi Räsäsen mukaan arvojen häviämiseen. Hänen mukaansa opetuksen tehtävä on tukea koulun ja kodin yhteistä arvokasvatusta.

Räsänen ottaa kantaa myös kokoomuksen tavoitteeseen muuttaa avioliittolaki sukupuolineutraaliksi. Hänen mukaansa perhekäsityksen muuttaminen koskemaan samaa sukupuolta olevia pareja merkitsee irtautumista myös kristillisistä juurista.

"Uskonnonopetus hidastaa maahanmuuttajien kotoutumista"

Vihreiden Husein Muhammedin mukaan uskonnonopetuksen muuttaminen yhteiseksi uskontotiedoksi on pitkässä juoksussa välttämätöntä.

- Kiitän kokoomusta rohkeasta aloitteesta. Tämän pohjalta on hyvä rakentaa yhdessä tasa-arvoisempaa Suomea, Muhammed kirjoittaa.

Muhammedin mukaan lasten jakaminen ryhmiin uskonnon perusteella ei edistä maahanmuuttajien kotoutumista. Hän toteaa, että jo nyt varsinkin pääkaupunkiseudulla on useita uskontoja ja uskontokuntiin kuulumattomien kasvava ryhmä.