tiistai 29. kesäkuuta 2010

YLE: Musliminuorille oma lifestyle-lehti

YLE: Musliminuorille oma lifestyle-lehti 29.6.2010

Suomessa aloittaa elokuussa uusi musliminuorten toimittama aikakauslehti. Umma käsittelee niin arkea, muotia kuin urheiluakin musliminuorten näkökulmasta.

Idea musliminuorille suunnatusta aikakauslehdestä syntyi reilu vuosi sitten Suomen islamilaisen neuvoston nuorisolautakunnassa. Lehden päätoimittaja Bilal Sehli on ollut mukana alusta asti. Lehden ensimmäinen numero ilmestyy elokuussa.

- Suomessa on paljon ulkomaalaisia ja suomalaisia musliminuoria. Heillä ei ole kuitenkaan välinettä, jossa puhua itsestään ja elämästään, kertoo Sehli.

Koska Umman tarkoitus on tarjota nuorille muslimeille tila kertoa elämästään, on arki suuressa roolissa lehden jutuissa. Toimitus toivoo myös voivansa laajentaa valtaväestön kuvaa muslimeista.

- Aikakauslehtemme on lifestyle-lehti muslimeille, joten sieltä löytyy juttuja urheilusta, muodista, historiasta, nuorista muslimeista. Teemme myös uutisia, jotka koskettavat nuorten muslimien elämää, Sehli kuvailee.

Lehden ensimmäisessä numerossa on luvassa juttuja muun muassa nimekkäästä muslimikarateurheilijasta ja muodista. Muotijutuissa käsitellään esimerkiksi eri huivityylejä.

Umman ensimmäinen numero on maksuton, mutta tulevaisuudessa lehti muuttuu maksulliseksi. Lehden julkaisija on Suomen Islamilainen neuvosto, jonka ohella Ummaa rahoittaa EU:n nuorisotoimintaohjelma.

Suomeksi ilmestyvän lehden toimitus on kansainvälinen. Kymmenhenkisestä joukosta löytyy tyttöjä ja poikia Somaliasta, arabimaista, Kosovosta ja Suomesta.

- Haluamme näyttää suomalaisille nuorille, että olemme samassa veneessä. Samalla haluamme osoittaa, että meillä on jotain uutta näytettävää, jotain uutta meidän kulttuuristamme. Ja nämä asiat haluamme kertoa meidän nuorten näkökulmasta, Sehli sanoo.