keskiviikko 9. kesäkuuta 2010

YLE: Venäläisvastaisuus nostaa päätään

YLE Etelä-Karjala: Venäläisvastaisuus nostaa päätään 9.6.2010

Venäläisvastaisuus näyttää jälleen nostavan päätään Etelä-Karjalassa. Koventuneet asenteet näkyvät muun muassa lehtien tekstiviestipalstoilla ja yleisönosastokirjoittelussa.

Viime aikoina pienetkin venäläisiä koskettavat uutiset ovat herättäneet paljon keskustelua.

Suomi-Venäjä -seuran Lappeenrannan osaston puheenjohtaja Tanja Karppinen myöntää, että asenteet ovat koventuneet ja venäläisvastaisuus lisääntynyt.

- Tähän on varmasti paljonkin syitä, mutta yhtenä syynä voidaan nähdä tämä taloudellinen lama. Heikompina aikoina, muun muassa edellisen laman aikaan oli nähtävissä koventuvat asenteet, Karppinen toteaa

Matkailijat eivät tunne kokevansa syrjintää

Vaikka venäjävastaisuus näkyy ja kuuluu suomalaisessa yhteiskunnassa, Venäjältä tulevat matkailijat eivät ole sitä huomanneet. Tutkimusten mukaan he ovat olleet erittäin tyytyväisiä Suomessa saamaansa kohteluun.

- Suomessa käyvien matkailijoiden kokemukset ovat olleet positiivisia, enkä usko että lähitulevaisuudessakaan tällaiset yksittäisten ihmisten asenteet vaikuttavat matkailijoiden määrään vähentävästi, toteaa toimitusjohtaja Pasi Nurkka Tutkimus- ja Analysointikeskus TAK Oy:stä.