maanantai 14. kesäkuuta 2010

Turun Sanomat: Kirkkoherra Lehikoinen: Olisin piilottanut egyptiläisen isoäidin

Turun Sanomat: Kirkkoherra Lehikoinen: Olisin piilottanut egyptiläisen isoäidin 14.6.2010

Turun Mikaelinseurakunnan kirkkoherra Jouni Lehikoinen sanoo, että hän olisi suostunut piilottamaan käännytyspäätöksen saaneen egyptiläisen isoäidin Eveline Fadayelin. – Tässä tapauksessa on presidenttiä myöten vedottu inhimillisen päätöksenteon puolesta. Eveline Fadayel tarvitsee kaiken tuen.

Fadayel ei piilottele Mikaelinseurakunnassa eivätkä hänen omaisensa ole pyytäneet apua Lehikoiselta.

Toisen julkisuudessa olleen isoäidin, venäläisen Irina Antonovan tapauksessa Mikaelinseurakuntaan oltiin aikanaan yhteydessä.

Fadayelia aiemmin suojelleen Vantaankosken seurakunnan kirkkoherra Jaakko Simojoki linjasi Helsingin Sanomien verkkolehdessä maanantaina, ettei karkotusuhan alla olevien ihmisten konkreettinen piilottelu ole kirkon linjan mukaista.

Jouni Lehikoinen on periaatteessa kollegansa kanssa samoilla linjoilla, mutta sanoo, että olisi toiminut Fadayelin kohdalla toisin.

Lehikoinen toivoo kirkoilta kaiken kaikkiaan aktiivisempaa roolia inhimillisyyden puolestapuhujina.

– Jos epäinhimillisten päätösten tekeminen jatkuu, kirkon täytyy ottaa selkeästi kantaa.

_________________________________________________________

Ilta-Sanomat: Poliisi uskoo: Egyptiläinen isoäiti löytyy

Itä-Uudenmaan poliisi uskoo, että se saa selville egyptiläisen isoäidin Eveline Fadayelin olinpaikan.

Tutkinnanjohtaja Juha Hirvosen mukaan käännytettävät piilottelevat silloin tällöin, mutta yleensä heidät löydetään poliisin taktisten keinojen avulla.

Eveline Fadayelin piti poistua maasta eilen. Hänen poikansa kuitenkin ilmoitti, että äiti on piilossa eikä lähde Egyptiin.

Poliisi ei ole saanut yhteyttä Fadayeliin tai hänen läheisiinsä. Piiloutumisesta saattaa seurata sakko, mutta muita seuraamuksia sillä ei poliisin mukaan ole.