torstai 18. helmikuuta 2010

YLE: Maahanmuuttajaperheen asuntoa ampunut tuomittiin

YLE Etelä-Karjala: Maahanmuuttajaperheen asuntoa ampunut tuomittiin 18.2.2010

Maahanmuuttajaperheen asuntoa kohti Joensuussa ammuskellut sai vankeustuomion. Rivitalohuoneiston ikkunoihin ja oveen haulikolla lokakuussa ampuillut mies sai puolentoista vuoden vankeustuomion vaaran aiheuttamisesta ja törkeästä kotirauhan rikkomisesta. Tapaus sattui Joensuun Utrassa lokakuussa.

Pohjois-Karjalan käräjäoikeus kovensi rangaistusta, koska rikos kohdistui maahanmuuttajaperheeseen. Asunnossa oli nukkumassa venäläissyntyinen perhe, jossa oli vauva.

Mies syyllistyi myös virkamiehen väkivaltaiseen vastustamiseen ja pahoinpitelyyn, kun hän löi häätöä suorittaneita ulosottomiehiä.

_________________________________________________

Iltalehti/STT: Haulikolla asuntoon ampunut vankilaan


Joensuussa rivitalohuoneiston ikkunoihin ja oveen haulikolla ampunut mies tuomittiin puoleksitoista vuodeksi vankilaan Pohjois-Karjalan käräjäoikeudessa keskiviikkona.

Ampumishetkellä asunnossa oli nukkumassa kolme aikuista ja tyttövauva. He selvisivät vaaratilanteesta vammoitta.

Ampumisvälikohtaus sattui viime lokakuussa. Tuomittu määrättiin maksamaan erilaisia korvauksia asianomistajille 20 000 euroa.

Käräjäoikeus katsoi, että mies syyllistyi ampuessaan vaaran aiheuttamiseen ja törkeään kotirauhan rikkomiseen.

Syyttäjä vaati rangaistuksen koventamista, sillä rikos kohdistui maahanmuuttajiin. Käräjäoikeus yhtyi syyttäjän näkemykseen ja piti ratkaisevana motiivina sitä, että asunnossa olleet ovat syntyperältään venäläisiä.

Lisäksi mies syyllistyi varomattomaan käsittelyyn, koska säilytti huolimattomasti ladattuja haulikoita asunnossaan. Haulikko laukesi toisen miehen käsissä kaksi kertaa, mutta henkilövahingoilta vältyttiin.

Lisäksi oikeus katsoi tuomitun syyllistyneen kahteen pahoinpitelyyn Joensuussa viime joulukuussa.