tiistai 14. kesäkuuta 2011

Helsingin Sosialidemokraatit: Täysi stop rasismille

Helsingin Sosialidemokraatit: Täysi stop rasismille 13.6.21011

Helsingin sosialidemokraatit vaativat uudelta hallitukselta päättäväisiä toimia rasismia vastaan

Kaikkien maassamme toimivien poliittisten puolueiden on yksiselitteisen selkeästi sanouduttava irti rotuennakkoluuloista ja muukalaisvihamielisyydestä. Helsingin sosialidemokraatit vetoavat hallitusneuvottelijoihin, että hallitusohjelmaan tulee tasavallan presidentin esityksen mukainen kirjaus selkeistä toimista rasismia vastaan. Rasismi on torjuttava kaikissa muodoissaan. Monikulttuurisuudesta ja maahanmuuttopolitiikasta on keskusteltava ilman rotuennakkoluuloja.

Viimeaikaiset uutiset ja tilastot osoittavat, että huoli rasismin noususta on perusteltu. Poliisin tietoon tulleiden viharikosten määrä on viime vuodet ollut maassamme jyrkässä kasvussa. Vuonna 2009 niitä ilmoitettiin yli tuhat. Läheskään kaikki viharikokset eivät tule poliisin tietoon.

Vihamielisyys muukalaisia kohtaan Suomessa on tullut entistä näkyvämmäksi. Maahanmuuttajataustaisiin ihmisiin kohdistuu kaduilla uhkauksia ja useissa pahoinpitelyissä näyttää olevan taustalla rasistinen motiivi. Tämä kehitys ei voi jatkua. Kaikilla ihmisillä on oikeus tuntea olonsa turvalliseksi Helsingissä ja muualla Suomessa. Kenenkään ei pidä joutua syntyperäänsä perustuvan syrjinnän tai ennakkoluulojen kohteeksi

Tasavallan presidentti Tarja Halonen esitti Amnesty Internationalin 50-vuotisjuhlassa Helsingissä 28.5.11 vetoomuksen, että uusi hallitus kirjaisi ohjelmaansa lupauksen rasismin vastaisista toimista. Halonen tähdensi, että viranomaisten, puolueiden ja tiedotusvälineiden antamat esimerkit suhtautumisesta sukupuolten tasa-arvoon ja vähemmistöjen oikeuksiin vaikuttavat yleisiin asenteisiin.

Helsingin sosialidemokraattien piirihallitus