maanantai 6. kesäkuuta 2011

Iltalehti: Anarkistit ilmoittautuivat Helsingin pommin virittäjiksi

Iltalehti: Anarkistit ilmoittautuivat Helsingin pommin virittäjiksi 6.6.2011
MTV3: Sosiaalikeskus Satama panttaa mielipidettään anarkistien iskuista 7.6.2011

Joukko anarkisteja ilmoitti maanantaina netissä tehneensä Helsingin pommivirityksen.

Anarkismia ihannoivalla verkkosivustolla julkaistussa tiedotteessa kerrottiin yksityiskohtaisesti, miten pommikyhäelmä oli viety Helsingin Länsi-Pasilaan.

Pommi oli tiedotteen mukaan aseteltu turvallisuusyritys Turvatiimin toimipaikan sisäpihalle siten, että mahdollisimman moni huomaisi sen.

- Ajastimella toimiva palopommi päätettiin toimintavalmiudestaan huolimatta jättää räjäyttämättä, jottei sivullisia ja muiden firmojen työntekijöitä altistettaisi vaaralle, tiedotteessa kerrotaan.

Anarkistit ilmoittavat olevan vastuussa useista ilkivallanteoista pääkaupunkiseudulla. He kertovat muun muassa polttaneensa roska-astioita ja heitelleensä paikalle saapunutta poliisia maalipommeilla ja kivillä. Myös Tapaninvainion bensa-aseman polttopulloisku mainitaan ryhmän tekemäksi.

Lisäksi he kertovat soittaneensa maanantaina pommiuhkauksen yhdeksään suurlähetystöön.

Tekojensa motiiviksi anarkistit ilmoittavat solidaarisuuden "Sosiaalikeskus Sataman tovereita" ja Helsingin romanisiirtolaisia kohtaan.

__________________________________________________________


MTV3: Sosiaalikeskus Satama panttaa mielipidettään anarkistien iskuista

Sosiaalikeskus Satama ei vielä linjaa mielipidettään anarkistien nimiinsä ottamista tuhotöistä. Suomalaiset anarkistit kertoivat eilen tehneensä tuhotyöt solidaarisuudesta Sataman väkeä kohtaan.

Viime viikonloppuna Helsingin Pasilasta löytyi räjähtämätön pommi ja Tapaninvainiossa kylmäaseman pihalle heitettiin polttopullo.

Sataman aktiivi Illusia Girs haluaa odottaa illan talokokoukseen asti ennen mielipiteen julkistamista.

– Me edustamme yhdessä toisiamme, ja siksi päättävä elin on talokokous. En kommentoi tässä vaiheessa, koska se olisi vain minun henkilökohtainen mielipiteeni, Girs selittää.

Girs haluaa tehdä pesäeron satamalaisten, anarkistien ja ja takku.net-sivuston välille. Takku.net on Girsin mukaan "ruohonjuuritason poliittinen foorumi", jonka ylläpitäjillä on tuskin mitään tekemistä iskujen kanssa. He ovat vain julkaisseet anarkistien viestin.

– Minua häiritsee myös meidän yhdistämisemme anarkisteihin. Vaikka ne [viime viikon tuhotyöt] olisivatkin tukitoimia, pitäisi muistaa, että me emme niitä [tuhotöitä] tehneet.

Sosiaalikeskus Satama päättää kannastaan tekoihin illan talokokouksessa. Girsin mukaan sosiaalikeskus julkaisee asiasta tiedotteen aamulla netissä.