maanantai 13. kesäkuuta 2011

YLE: Anarkistit ilmoittautuivat Rekolan sunnuntaisen tuhopolton tekijöiksi

YLE: Anarkistit ilmoittautuivat Rekolan sunnuntaisen tuhopolton tekijöiksi 13.6.2011

Suomalaiset anarkistit ovat ilmoittaneet käyttämällään nettisivulla olevansa Rekolan sunnuntaisen junaradan turvalaitteiston tuhopolton takana. Anarkistit ilmoittivat aiemmin samalla nettisivustolla olevansa vastuussa myös Pasilasta toissa perjantaina löytyneestä omatekoisesta pommista.

Rekolassa poltettiin sunnuntaina aamuyöllä jo toistamiseen junien turvalaitekaappi. Ilkivalta on sekoittanut junaliikennettä, jonka saaminen normaaliaikatauluihin kestänee koko viikon ajan.

Vantaan poliisissa tuhotyön tutkintaa johtavan Timo Nyyssösen mukaan poliisi on tietoinen anarkistien ilmoituksesta, mutta sen tarkemmin asiaa ei olla valmiita kommentoimaan. Kyseiset nettisivut olivat ennen neljää maanantai-iltapäivänä nurin. Nyyssönen sanoo, että tuhotyössä on vielä paljon selvitettävää.

- Tiedämme, että nettiin on tiedote tullut ja poliisi on sen käynyt läpi. Vielä ei osata sanoa juuta taikka jaata. Turvakameroiden kuvia on käyty läpi, mutta tässä on vielä tämän päivän aikana erittäin monta asiaa, jotka on käytävä läpi.
__________________________________

Uusi Suomi: Junaradan isku: Anarkistit ilmoittautuivat

Suomalaiset anarkistit ovat ottaneet vastuun Vantaan Rekolassa junaradan turvalaitteistolle tehdystä tuhotyöstä. Anarkistit julkaisivat tiedotteen takku.net-sivustolla, joka on sittemmin kaatunut.

- Iskuun tarvitsimme vain sorkkaraudan, vessapaperia, muutaman kanisterillisen bensaa ja tulta. Mursimme oven ja käytimme sytytysnesteellä valeltua vessapaperia sytytyslankana, jotta ehtisimme rauhassa paeta paikalta ennen poliisin tai palokunnan saapumista, sivustolla sanottiin.

Syyksi iskuun anarkistit antavat median suhtautumisen noin viikko sitten julkaistuun tiedotteeseen, jossa otettiin vastuu useista sabotaasi-iskuista.

- Median törkeät syytökset Sosiaalikeskus Sataman tovereita vastaan ja romanisiirtolaisten sotkeminen iskuihin osoittaa vain sen millaisen pohjasakan kanssa olemme tekemisissä, sivustolla sanotaan.

Junaradan isku sekoittaa arvioiden mukaan koko tämän viikon ajan junaliikennettä.

Anarkistien ilmoituksesta kertoi ensimmäisenä Yle. Vantaan poliisissa tuhotyön tutkintaa johtavan Timo Nyyssösen mukaan poliisi on tietoinen anarkistien ilmoituksesta, mutta sen tarkemmin asiaa ei olla valmiita kommentoimaan, Yle kertoo.

________________________________________________

Anarkistien tiedote takku.net-sivustolla

Tällä tiedotteella otamme vastuun 11.-12.6 välisenä yönä tapahtuneesta sabotaasi-iskusta, jonka kohteena oli raideliikenteen turvalaitekoppi Vantaan Rekolassa. Iskuun tarvitsimme vain sorkkaraudan, vessapaperia, muutaman kanisterillisen bensaa ja tulta. Mursimme oven ja käytimme sytytysnesteellä valeltua vessapaperia sytytyslankana, jotta ehtisimme rauhassa paeta paikalta ennen poliisin tai palokunnan saapumista.

Päätöstä uuden iskun toteuttamisesta auttoi valtamedioiden suhtautuminen 6.6. Takku.net -sivustolle lähetettyyn tiedotteeseen, jossa otettiin vastuu useista sabotaasi-iskuista viimeisien kuukausien aikana. Median törkeät syytökset Sosiaalikeskus Sataman tovereita vastaan ja romanisiirtolaisten sotkeminen iskuihin osoittaa vain sen millaisen pohjasakan kanssa olemme tekemisissä. Voitte syyttää itseänne viimeisimmästä iskusta.

Samoin median edustajat jättivät uutisoinnistaan täysin mainitsematta anarkistivangit eri puolilla maailmaa - joille iskut romanien ja Sosiaalikeskus Sataman lisäksi omistettiin - ja etenkin yhdeksässä valtiossa, joiden lähetystöihin soitimme pommiuhkauksia 6. kesäkuuta. Niin kauan kuin toveriemme tilannetta ei nosteta esiin, tulemme iskemään pääoman ja valtion kannalta olennaisia kohteita vastaan.

Iskut rautatieverkostoja vastaan ovat yhtä vanhoja kuin itse anarkistiliike. Jatkamme ylpeänä kapinallisen anarkian perinnettä omilla paikkakunnillamme ja teemme sen itsevarmoina ja valmiina kohtaamaan mahdolliset seuraamukset.
Lähetämme jälleen kerran kumoukselliset terveiset tovereillemme Sosiaalikeskus Satamassa, Helsingin romanisiirtolaisille ja anarkistivangeille kaikkialla maailmassa. Te ette ole yksin!

Lämpimät terveiset myös chileläiselle toverillemme Luciano Pitronello Schuffenegerille, joka loukkantui vakavasti kun hänen asettamansa pommi räjähti ennen aikojaan pankin ulkopuolelle Santiago de Chilessä. Samoin terveiset Yhdysvaltoihin Marie Masonille, Eric McDavidille, Grant Barnesille, sekä muille ekoanarkistivangeille, joiden hyväksi vietettiin solidaarisuuspäivää 11. kesäkuuta.
Tulta vankiloille!

Kapinan levittämiseksi kaikkialle - suora toiminta ja solidaarisuus!