maanantai 13. kesäkuuta 2011

Aamulehti: Cronberg kauhistui: Perussuomalaiset saa 50 prosentin kannatuksen ja 100 kansanedustajaa

Aamulehti: Cronberg kauhistui: Perussuomalaiset saa 50 prosentin kannatuksen ja 100 kansanedustajaa 13.6.2011

Hallituksen muodostajan Jyrki Kataisen (kok) olisi pitänyt vihreiden entisen puheenjohtajan ja ministerin Tarja Cronbergin mielestä tehdä kerran vielä kaikkensa, jotta perussuomalaiset ei olisi päässyt livahtamaan oppositioon.

– Olen erittäin pettynyt. Tilanne on todella vaarallinen, jos ajatellaan, mitä Euroopassa tapahtuu. Vuoden 2015 vaaleissa perussuomalaiset on Suomen suurin puolue, ja Timo Soini voi muodostaa yksin enemmistöhallituksen.

Cronberg uskoo, että Katainen saa johdettavakseen ristiriitaisen hallituksen. Lisäksi hän povaa, että perussuomalaiset saa tätä menoa yli 50 prosentin kannatuksen ja yli sata kansanedustajaa.

Hän perustaa prognoosinsa siihen, että EU-maiden talousvaikeudet jatkuvat, maksajamaiden määrä vähenee, eivätkä löperöt EU-päättäjät saa mitään aikaiseksi.

Cronberg toivoo, että EU:ta vietäisiin kovaa vauhtia kohti liittovaltiota, kohti kiinteämpiä rakenteita ja parempaa kontrollia. Perussuomalaisten ajama eristäytymiskehitys ja maahanmuuton torppaaminen eivät ole hänen mielestään missään tapauksessa oikea suunta Suomelle.