maanantai 13. kesäkuuta 2011

YLE: Astrid Thors: Konnunsuon korjaamiseen ei voi laittaa paljoa rahaa

YLE Etelä-Karjala: Astrid Thors: Konnunsuon korjaamiseen ei voi laittaa paljoa rahaa 13.6.2011

Maahanmuuttoasioista vastaavan väistyvän toimitusministerin Astrid Thorsin mielestä Konnunsuon vankilan korjaaminen suurella rahalla nyt osoittaisi huonoa hallintoa.

Thors katsoo, että rahan laittaminen vankilan korjaamiseen osoittaisi valtiolta erittäin huonoa hallintoa.

- Olisi merkillistä, jos nyt uudessa järjestelmässä pystyttäisiin satsaamaan aivan toisella lailla kuin tehtiin vankilan saneeraustarpeita kartoitettaessa. Tämä on aika hyvä koe, kun katsotaan onko valtion kiinteistöpolitiikka johdonmukaista vai ei, Thors kommentoi.

Thors itse ei ole käynyt Konnunsuon vankilassa.

- En ole käynyt siellä paikalla, mutta Konnunsuon sopivuudesta on keskusteltu verrattain paljon, koska me tiedämme syyt miksi Konnunsuon vankilakäytöstä luovuttiin. Oikeusministeriön mukaan kunnostustyöt olisivat tulleet kalliiksi.

Thorsin mukaan vastaanottokeskukseksi suunnitellaan tiloja, jotka ovat suhteellisen hyvässä kunnossa eivätkä vaadi sellaisia kunnostuksia kuin vankilakäyttö olisi vaatinut. Thors uskoo, että meneillään olevilla neuvotteluilla Konnunsuon vankila-alueen omistajan kanssa pyritään varmistamaan vastaanottokeskuksen jatko Etelä-Karjalassa.

- Ainakin viranomaiset ovat hyvin voimakkaasti todenneet, että sillä ilmansuunnalla on tärkeää säilyttää vastaanottokeskus. Olen vakuuttunut, että nyt neuvotteluilla pyritään varmistamaan jatko.