perjantai 10. kesäkuuta 2011

Jarkko Tontti: Nuoret vihaiset miehet

Jarkko Tontti: Nuoret vihaiset miehet 10.6.2011

Hommaforum tunnetaan. Sekalukuinen joukko nuoria vihaisia miehiä, joilla on päähänpinttymä. Osa on täysrasisteja, osa salonkikelpoisia “maahanmuuttokriitikoita”. Heillä kaikilla on monomaaninen kiinnostus yhteen asiaan, ulkomaalaisiin, varsinkin islaminuskoisiin miehiin. Ja kun nuorista miehistä on kyse, piilotettu seksuaalimotiivi on syytä sanoa ääneen. Hommaforum-puhkuja on kovin usein omasta seksuaalisesta menestyksestään huolestunut Perus-Pera, joka pelkää että ruskeasilmät vievät kaikki naiset. Voivoi. Kannattaisikohan vaihtaa elämäntyyliä ja arvomaailmaa, niin voisi Homma-pojillakin joskus käydä flaksi? Salaliittoteoriat ovat näillä markkinoilla kuumaa kamaa. Mokuttajat ja kukkahattutädit (ehkä myös vapaamuurarit ja temppeliherrat) salaliittoilevat muuttaakseen puhtoisen Euroopan Eurarabiaksi. Jalat heiluvat korkealla ilmassa ja pää pyörii pilvissä. Kilahtaneita vaarallisempia ovat oikeisiin puolueisiin soluttautuneet kaappirasistit, jussialla-ahot ja willerydmanit.

Aikuistuminen auttaa onneksi monia hommapoitsuja. Kunhan siirrytte sieltä itse luomastanne nettikuplasta tosimaailmaan, voi maailmankuvaankin tulla mustan ja valkoisen tilalle harmaita sävyjä.

Piraatit tunnetaan. Sekalukuinen joukko nuoria vihaisia miehiä, joilla on päähänpinttymä. Osa on täyspiraatteja, osa salonkikelpoisia tekijänoikeuskriitikoita. Heillä kaikilla on monomaaninen kiinnostus yhteen asiaan, tekijänoikeuksiin. Ja kun nuorista miehistä on kyse, piilotettu seksuaalimotiivi on syytä sanoa ääneen. Piraattipuhkuja on kovin usein turhautunut nörttipoika, joka ärsyttää, että rocktähdet pitkine ja paksuine kitaroineen vievät kaikki naiset. Voivoi. Kannattaisikohan vaihtaa elämäntyyliä ja arvomaailmaa, niin voisi nörtilläkin joskus käydä flaksi. Salaliittoteoriat ovat näillä markkinoilla kuumaa kamaa. Teosto-mafia ja Diseney (ehkä myös Kirjailijaliitto ja Näyttelijäliitto) salaliittoilevat ja pakottavat tietsikkapojat maksamaan vaikka hienointa olisi jos mä hei niinku saisin ilmasex kaiken niinku netistä. Piraatteja vaarallisempia ovat oikeisiin puolueisiin soluttautuneet kaappipiraatit, jyrkikasvit ja orastynkkyset. Kenenkään kulttuurin ystävän ei kannata vihreitä äänestää niin kauan kuin näin on asian laita, valitettavasti.

Aikuistuminen auttaa onneksi piraattipoitsujakin. Kunhan siirrytte sieltä itse luomastanne nettikuplasta tosimaailmaan, voi maailmankuvaankin ilmestyä mustan ja valkoisen tilla harmaita sävyjä.

_______________________________________

Ekonomi 5/2011: Jarkko Tontti: Sananvapaus ja ääriryhmät

[...]

Vakava globaali ongelma ovat aggressiiviset ääriryhmät, jotka esiintyvät sananvapauden marttyyreina. Vihapuhetta ei kuitenkaan suojele yksikään ihmisoikeussopimus eikä minkään maan lainsäädäntö.

Helsinkiläinen poliitikko Jussi Halla-aho on kutsunut ihmisiä nimityksellä "Afrikan sarven ihmissaasta" ja ilmoittanut olevansa "yksinomaan iloinen", jos eräs hänen kanssaan eri mieltä oleva poliitikko raiskattaisiin. Hänen aatetoverinsa, kansanedustaja Juho Eerola on kirjoittanut: "Itseäni viehättää fasismi ja erityisesti Benito Mussolinin harjoittama talouspolitiikka".

Jumalanpilkkatuomionsa myötä sananvapauden marttyyrina esiintyvä Jussi Halla-aho on tehtaillut innolla tutkintapyyntöjä kunnianloukkausperusteella toimittajia vastaan, mikä kertonee oleellisen hänen suhtautumisestaan sananvapauteen. Arkaaisesta jumalanpilkkarikoksesta olisi syytä vihdoin päästä eroon. Se antaa ääriryhmille helpon mahdollisuuden julkisuushakuisiin provokaatioihin.

Toinen sananvapausapajalle käynyt ääriryhmä on tekijänoikeusvastaiset "piraatit". Laiton musiikin, elokuvien ja nykyään myös kirjallisuuden lataaminen verkosta on laajamittaista rikollisuutta, jonka vahingot yksistään Suomessa olivat 355 miljoonaa euroa viime vuonna. Menetettyinä verotuloina ja työpaikkoina vahingot kasvavat edelleen.

Piraatit vastustavat laittomaan lataamiseen puuttumista nimenomaan sananvapauden nimissä. Toivon vilpittömästi, että he käyttäisivät aikansa esimerkiksi Nasrin Sotoudehin auttamiseen.