maanantai 27. kesäkuuta 2011

Aamulehti: VS: Kirves ovessa, hakaristejä, rasistisia tekstejä – Mökki tuhottiin täysin

Aamulehti: VS: Kirves ovessa, hakaristejä, rasistisia tekstejä – Mökki tuhottiin täysin 27.6.2011
Valkeakosken Sanomat: Urjalan mökkituhoa ei epäillä rasistiseksi 28.6.2011

Urjalassa sijaitseva mökki tuhottiin rajusti juhannuksena lauantain ja sunnuntaina välisenä yönä, kertoo Valkeakosken Sanomat. Mökin ulko-oveen oli lyöty kirves ja seinään oli maalattu viisi hakaristiä, joiden halkaisija oli noin metrin.

Yhteen seinään oli kirjoitettu puolen metrin korkuisin kirjaimin teksti ”White power”. Ikkunoita, kukkaruukkuja, muita lasisia esineitä, kukkaistutuksia ja pihan tavaroita oli hajotettu. Myös ulkohuusia oli tuhottu ja pihakaivoon viskottu tavaraa.

Mökkiläinen oli viettänyt paikalla juhannusta, mutta yöpynyt tuhoyön muualla.

Poliisi tutkii tapausta vahingontekona ja kaipaa silminnäkijöiden havaintoja numeroon 071 874 6298.

_________________________________________

Valkeakosken Sanomat: Urjalan mökkituhoa ei epäillä rasistiseksi

Urjalan Hanhisuolla sijaitsevalla vapaa-ajan asunnolla tehtiin silmitöntä tuhoa juhannuksena lauantain ja sunnuntain välisenä yönä. Seinille oli myös piirretty muun muassa hakaristejä. Poliisi ei kuitenkaan epäile tapaukseen liittyvän rasistisia piirteitä vaan tutkii sitä vahingontekona. Poliisi ei ole vielä sanottavasti edistynyt asian tutkimisessa. Silminnäkijöiden havaintoja kaivataan edelleen Akaan poliisin numeroon 071 874 6298.

Tuhotöiden lista vapaa-ajan asunnolla on poikkeuksellisen pitkä. Ensinnäkin mökin ulko-oveen oli lyöty kirves ja seinään oli maalattu 5 kookasta hakaristiä. Mökin yhteen seinään oli kirjoitettu teksti ”White power” puolen metrin korkuisin kirjaimin ja ikkunoita oli rikottu kivillä. Kukkaruukkuja, muita lasisia esineitä, kukkaistutuksia ja pihan tavaroitakin oli hajotettu. Niin ikään ulkohuusia oli tuhottu ja pihakaivoon viskottu roinaa.

Mökkiläinen oli viettänyt paikalla juhannusta mutta yöpynyt nimenomaisen yön muualla. Poliisi sai tietää tapauksesta juhannuksen jälkeisenä maanantaiaamuna.