perjantai 10. kesäkuuta 2011

Helsingin Uutiset: Romanit kivittivät kaupungin työntekijää Kyläsaaressa

Helsingin Uutiset: Romanit kivittivät kaupungin työntekijää Kyläsaaressa 10.6.2011

Helsingin poliisi hälytettiin tänään järjestyshäiriön takia Kyläsaareen sosiaalikeskus Sataman alueelle.

Tapahtumat saivat alkunsa ennen puolta päivää, kun Helsingin kaupungin työntekijä oli mennyt huomauttamaan sosiaalikeskus Sataman alueella majoittuneille romanialaisille avotulenteosta. Alueelle oli tehty kaksi nuotiota puiden alle. Kaupungin työntekijää oli tuolloin hätäkeskukselle tehdyn ilmoituksen mukaan heitetty kivillä. Kaupungin työntekijä oli poistunut paikalta, jolloin häntä oli lähdetty seuraamaan ja uhattu kivien heittämisellä.

Poliisi sai hätäkeskukselta tehtävän mennä pitämään järjestystä yllä ja paikalle lähetettiin useita poliisipartioita. Tilanne rauhoittui, kun poliisi poisti paikalta kaksi seuruetta autoineen.

___________________________________


MTV3: Romanien tukijat odottavat kaupungin päätöstä - mihin suuntaan tahansa

Romanien majoitusasioita hoitavan Vapaa katto ry:n edustajan mukaan poliisin olisi pitänyt poistaa paikalta vain häiriköinyt leiriläinen eikä häätää koko leiriä.

– Kuulimme poliisin komentokeskuksesta, että operaation hoitaneille poliiseille oli annettu ohjeeksi poistaa vain ongelmia aiheuttanut henkilö. Poliisi yritti kuitenkin häätää koko leirin, kertoo Illusia Girs Vapaa katto ry:stä.

– Poliisit saapuivat tänne ilman tulkkia. Laissa on säädetty, että nämä asiat pitää hoitaa tulkin kanssa.

Girsin mukaan poliisit myönsivät tehneensä asiassa virkavirheen.

Vapaa katto ry:n edustajan mukaan kiistan selvittely leirissä sujui rauhallisesti.
Kaupungin päätöstä odotetaan - mihin suuntaan tahansa

– Saimme poliisin kanssa lopulta keskusteltua, että hoidamme asian omalla yhteisökurillamme. Kansalaisten uhkaileminen on asia, jota emme halua täällä tapahtuvan.

Illusia Girs odottaa, että Helsingin kaupunginhallitus päättäisi viimein ensi maanantain kokouksessaan jotain.

– Asiaa on lykkäilty jo tarpeeksi. Kärsivällisyys alkaa loppua kaikilta osapuolilta. Me varsinkin odotamme, että tulisi nyt joku päätös - mihin suuntaan tahansa - niin päästäisiin asiassa eteenpäin eikä junnata paikallaan.