keskiviikko 9. toukokuuta 2012

Ilta-Sanomat: 16-vuotiasta tyttöä paritettiin Helsingissä, useita kiinni

Ilta-Sanomat: 16-vuotiasta tyttöä paritettiin Helsingissä, useita kiinni 9.5.2012
MTV3: Useita romanialaisia kiinni 16-vuotiaan parituksesta

Helsingin poliisi on ottanut alkuviikosta kiinni useita romanialaisia kiinni epäiltynä parituksesta ja törkeästä ihmiskaupasta. Törkeä ihmiskauppaepäily liittyy 16-vuotiaan tytön paritusepäilyihin.
Poliisi epäilee, että kyseessä on ulkomaalaisten paritusrengas, joka on toiminut jo jonkin aikaa pääkaupunkiseudulla. Seksiä on myyty yleisillä paikoilla.

Seksipalveluiden ostaminen seksikaupan kohteena olevalta henkilöltä on lain mukaan kielletty. Rangaistavaa on myös seksipalveluiden ostaminen alle 18-vuotiaalta henkilöltä. Tämän lisäksi seksipalveluiden ostaminen ja myyminen yleisellä paikalla on järjestyslain mukaan rangaistavaa.


______________________________

MTV3: Useita romanialaisia kiinni 16-vuotiaan parituksesta

Helsingin poliisi on ottanut kiinni useita romanialaisia, mahdollisesti romaneja, kiinni epäiltynä Helsingissä tapahtuneesta parituksesta ja törkeästä ihmiskaupasta.

Törkeä ihmiskauppaepäily liittyy 16-vuotiaan tytön paritusepäilyihin. Kiinniotettaessa nuori suomalainen mies oli poliisin mukaan tekemässä seksikauppaa tytön kanssa.

– Tämänikäisten henkilöiden parittaminen ei ole Suomessa ennenkuulematonta, mutta harvinaista, rikostarkastaja Petri Rainila sanoo.

Poliisi epäilee, että kyseessä on ulkomaalaisten paritusrengas, joka on toiminut jonkin aikaa pääkaupunkiseudulla. Seksiä on myyty yleisillä paikoilla.

Poliisi pääsi renkaan jäljille omien tutkimustensa kautta. Nyt selvitetään, miten tyttö on päätynyt rinkiin, ja ketkä kaikki ovat osallisina tapauksessa.

Kiinni on jo otettu 3-6 henkilöä, joista osa on parittajia, osa seksin myyjiä.

Seksipalveluiden ostaminen seksikaupan kohteena olevalta henkilöltä on rangaistavaa kuten myös seksin ostaminen alle 18-vuotiaalta henkilöltä. Seksipalveluiden ostaminen ja myyminen yleisellä paikalla on myös järjestyslain mukaan rangaistavaa.

Rainilan mukaan poliisille on tulossa kiirettä Kaakkois-Euroopan suunnasta tulevan rikollisuuden kanssa.

– Tällä hetkellä tiedustelutiedot viittaavat siihen, että poliisille on tiedossa puuhakas kesä.