maanantai 7. toukokuuta 2012

Karjalainen: Lieksan sosiaalijohtaja mamu-vastaisten hyökkäilyn kohteena

Karjalainen: Lieksan sosiaalijohtaja mamu-vastaisten hyökkäilyn kohteena 7.5.2012

Lieksan vt. sosiaalijohtaja Soile Syrjäläinen ja hänen johtamansa sosiaalivirasto ovat viime viikkoina joutuneet uudelleen törkykirjoitusten ja uhkailujen kohteeksi. Viimeksi perjantaina hän ja eräs etuuskäsittelijä saivat puhelimitse jopa pommiuhkauksen.

– Netissä julkaistusta tiliotteesta suivaantunut lieksalaismies pyysi maanantaiaamuna jo anteeksi kiihtymystään, hän kertoo.

Netin kautta hänelle kuitenkin tulee päivittäin törkeyksiä ja uhkauksia, joukossa jopa suoranaisia tappouhkauksia. Viime perjantaina eräs asiakas jopa sylki hänen päälleen.

Nettiuhkailut Syrjäläinen kerää nipuksi ja vie niitä nippu kerrallaan poliisille.

– Mutta eihän kirjoittelijoiden jäljille päästä. Osoitteita, joista ne on lähetetty, ei ole näkyvillä. Näyttää siltä asialla ovat samat tekijät, hän uskoo ja epäilee, että viime viikkoinen oikeudenkäynti, jossa "Mamu keskustelu ilman sensuuria (lieksa)" -ryhmän jäseniä tuomittiin vankeuteen ja sakkoihin, olisi uuden törky- ja uhkausryöpyn taustalla.

Tuorein Syrjäläisen henkilöä vastaan suunnattu tarkoitusperiltään epäilyttävä Facebook -hyökkäys on viime perjantailta. Sama lieksalaismies, jota poliisi epäilee somalimiehen tiliotteen jakamisesta Internetissä, julkaisi Facebookin omassa kuvakansiossaan kuvan Soile Syrjäläisestä.

Kuva on kirvoittanut toistakymmentä kommenttia, joista ainakin osa on samojen henkilöiden, jotka ovat kirjoitelleet Mamu-keskusteluryhmässä.

– En pidä siitä, että kuvani on napattu netistä ja julkaistu sivulla, ja minua sitten siellä irvitään. En minä jaksa poliisillekaan kaikesta ilmoittaa. Minähän saisin istua koko ajan poliisilaitoksella, hän sanoo, mutta ihmettelee, miten hänestä on tullut koko touhun alku ja juuri.