torstai 10. toukokuuta 2012

Poliisitiedote: Oulun poliisi tehostaa tiedottamista maahanmuuttajille

Poliisitiedote: Oulun poliisi tehostaa tiedottamista maahanmuuttajille 10.5.2012

Oulun poliisilaitos tehostaa tiedottamistaan maahanmuuttajille jakamalla omat lehdistötiedotteensa Oulun kaupungin kansainvälisen kohtaamispaikan, Villa Victorian, kautta maahanmuuttajille.

Tavoitteena on saada poliisin tiedottamat asiat paremmin maahanmuuttajataustaisten asukkaiden tietoon. Tarkoituksena on niin palvella maahanmuuttajataustaisia asukkaita kuin myös saada oikeaa tietoa etnisiin vähemmistöihin tapahtumissa, jotka koskettavat maahanmuuttajataustaisia asukkaita.

Tarve tiedottamisen kehittämiselle nousi esiin talven aikana kun Oulussa sattui kaksi maahanmuuttajia kuohuttanutta kuolemantapausta: Toppilassa somalitaustainen nuori mies putosi kerrostalon parvekkeelta hänen paetessa asunnon tuuletusikkunan kautta, kun hänen asuntoonsa tunkeuduttiin murtautumalla ja noin kuukautta myöhemmin marokkolaismies kuoli ja toinen loukkaantui ammuskelussa pizzeriassa Kaukovainiolla. Molemmat tapaukset herättivät voimakkaita tunteita ja turvattomuutta maahanmuuttajissa. Asioiden tiedottamisesta ja laajastakin julkisuudesta huolimatta asioista liikkui runsaasti huhuja ja väärää tietoa maahanmuuttajien keskuudessa.

Poliisin turvallisuusviranomaisena tulee palvella koko yhteiskuntaa ja pyrkiä asukkaiden tasapuoliseen kohteluun myös tiedottamisessa. Oikean tiedon saaminen kaikille asukkaille ja varsinkin niille, joita tiedotettava asia koskee, palvelee niin asukkaita kuin poliisia. Poliisin tehtävänä on taata turvallinen asuinympäristö kaikille asukkaille.

Tiedottamistoimintaa maahanmuuttajille tullaan kehittämään ja muitakin mahdollisia yhteistyötahoja kartoitetaan tulevaisuudessa.