perjantai 28. maaliskuuta 2014

Ilta-Sanomat: Nainen joutui törkeän petoksen uhriksi, kavalsi rahat ja sai potkut

Ilta-Sanomat: Nainen joutui törkeän petoksen uhriksi, kavalsi rahat ja sai potkut 28.3.2014

Eteläsavolainen nainen joutui pahaa-aavistamattomana höynäytetyksi kesällä 2013.

Tapahtumat saivat alkunsa toukokuussa 2013, kun keski-ikäinen nainen tapasi internetin keskustelupalstalla ulkomaalaisen miehen.

Mies ilmoitti jo muutaman viikon yhteydenpidon jälkeen rakastuneensa naiseen ja haluavansa muuttaa tämän luokse Suomeen. Lisäksi mies halusi lähettää rahojaan etukäteen Suomeen. Rahaa piti tulla jopa miljoonia euroja.

Ongelmia kuitenkin tuli siinä vaiheessa, kun väitetty yhdeksän kilon rahalähetys oli jumiutunut Lontoon tulliin ja rahaa tarvittiin niiden saamiseksi eteenpäin. Seuraavaksi rahalähetys kerrottiin juuttuneen Suomen tulliin.

Todellisuudessa mitään rahoja ei ollut tulossa, mutta nainen houkuteltiin heinä-elokuussa 2013 lähettämään väitettyjä tullimaksuja rahansiirtopalvelu Western Unionin kautta ulkomaille yli 60 000 euroa. Miljoonat jäivät kuitenkin saamatta.

Isommaksi ongelmaksi naiselle koitui se, että rahat oli omin luvin "lainattu" eli kavallettu työpaikalta. Työnantaja irtisanoi naisen kanssa tehdyn yrittäjyyssopimuksen elokuun lopussa, kun asia oli tullut ilmi.

Poliisi tutkii asiaa törkeänä petoksena ja törkeänä kavalluksena. Poliisi epäilee rahojen menneen Afrikkaan.