lauantai 29. maaliskuuta 2014

Keskisuomalainen: Vasemmisto huolissaan rasismin lisääntymisestä Jyväskylässä

Keskisuomalainen: Vasemmisto huolissaan rasismin lisääntymisestä Jyväskylässä 29.3.2014

Keski-Suomen Vasemmistonuorten mukaan äärioikeistolainen liikehdintä on tullut entistä näkyvämmäksi Jyväskylässä. Vasemmistonuoret julkaisivat asiasta kannanoton lauantaina.

Vasemmistonuorten mukaan katuaktivismia harrastetaan jo lähes viikoittain jakamalla suvaitsemattomuuteen lietsovia lentolehtisiä tai lehtiä Jyväskylän vilkkaimmilla katualueilla.

– Näitä alueita ovat olleet muun muassa Kävelykatu ja Seminaarinmäki, kertoo Keski-Suomen Vasemmistonuorten puheenjohtaja Marjukka Huttunen Keskisuomalaiselle.

Toiminta on Huttusen mukaan lisääntynyt parin viime kuukauden aikana. Huttunen on ilmiöstä hyvin huolissaan. Hänen käsityksensä mukaan aktiivisia toimijoita on Jyväskylässä enemmän kuin muutama.

Lentolehtisissä on ollut kansallissosialistisen Suomen Vastarintaliikeen tunnuksia. Suomen Vastarintaliike kuvailee verkkosivuillaan tavoitteekseen muun muassa Suomen kansan suojelun ja taistelun monikulttuurisuutta vastaan.

– Niin rasismia kuin maahanmuuttokriittisyyttäkin perustellaan sillä, että kaikilla on oikeus mielipiteeseen. Voidaan kuitenkin kysyä, vastaako rasistisen ja syrjivän materiaalin jakaminen länsimaista käsitystä sananvapaudesta, sanoo Huttunen tiedotteessa.

Vuosi sitten tapahtunut puukotus Äärioikeisto Suomessa -kirjan yleisötilaisuudessä Jyväskylän kaupunginkirjastolla vaikutti myös Keski-Suomen Vasemmistonuorten toimintaan. Muun muassa kokoontumisten turvatoimia lisättiin.

– Esimerkiksi viime vuosikokouksessa oltiin lukittujen ovien takana, kuvaa Huttunen.