maanantai 27. lokakuuta 2014

Yle: Perussuomalaiset nuoret äkäisenä tukihylsystä: "Ministeriö yrittää määritellä poliittisen mielipiteemme"

Yle: Perussuomalaiset nuoret äkäisenä tukihylsystä: "Ministeriö yrittää määritellä poliittisen mielipiteemme" 27.10.2014

Erityisesti perussuomalaista nuorisoa närästää oikaisupyynnön hylkäyksen perustelu, jonka mukaan "järjestön näkemykset monikulttuuriasioissa ovat olleet ristiriidassa nuorisolain arvopohjan kanssa".

Perussuomalaiset nuoret on sotajalalla opetus- ja kulttuuriministeriötä vastaan tukihakemuksen oikaisupyynnön hylkäyksestä ja sen perusteluista. Nuorisojärjestön mielestä sitä myös syrjitään poliittisen mielipiteen perusteella avustusten jaossa.

Järjestö oli hakenut tänä vuonna 100 000:ta euroa valtionavustusta toimintaansa, mutta ministeriö myönsi 29 000 euroa.

Erityisesti perussuomalaista nuorisoa närästää hylkäyspäätöksen perustelu, jonka mukaan "järjestön näkemykset monikulttuuriasioissa ovat olleet ristiriidassa nuorisolain arvopohjan kanssa".

Ministeriön päätöksessä kehotetaan myös, että "järjestön tulisi huomioida toiminnassaan lain arvopohja, ja sitä on muun muassa monikulttuurisuus ja syrjimättömyys (yhdenvertaisuus-käsitteeseen kuuluva)".

Perussuomalaisten nuorten puheenjohtajan Simon Elon mukaan valtion viranomainen syyttää poliittista nuorisojärjestöä syrjinnästä, mutta ei esitä tästä mitään perusteluita.

Järjestö katsoo, että opetus- ja kulttuuriministeriö yrittää puuttua poliittiseen toimintaan määrittelemällä, mitä nuorisojärjestö saa ja ei saa ajatella poliittisista kysymyksistä.

Perussuomalaiset aikoo valittaa ministeriön päätöksestä korkeimpaan hallinto-oikeuteen.

Esityksen valtionavustusten jaosta tekee poliittisesti nimitetty toimikunta nuorisojärjestöjen toiminnan kokonaisarvioinnin perusteella, ei esimerkiksi vaalien voimasuhteiden mukaan. Lopullisen päätöksen veikkausvoittovaroista kertyvistä tuista tekee kulttuuriministeri.