torstai 17. lokakuuta 2013

Demari: "Soini ei huomaa Halla-ahon työpaikkakiusaavan, demonisoivan ja nöyryyttävän"

Demari: "Soini ei huomaa Halla-ahon työpaikkakiusaavan, demonisoivan ja nöyryyttävän" 17.10.2013

SDP:n Eurooppa-asiantuntija Kimmo Kiljunen ei ihmettele eduskuntapuolueista noussutta kritiikkiä, jossa ihmeteltiin perussuomalaisten päätöstä esittää Jussi Halla-ahoa Euroopan neuvoston varajäseneksi.

- Halla-aho on saanut lainvoimaisen tuomion uskonrauhan rikkomisesta ja kiihottamisesta kansanryhmää vastaan. Syystä kysytään, kuinka uskottavaa Suomen ihmisoikeuspolitiikka on, Kiljunen sanoo.

Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini närkästyi lausunnosta, jossa muiden eduskuntaryhmien puheenjohtajat kritisoivat nimitystä, ja kutsui sitä Halla-ahon työpaikkakiusaamiseksi.

Kiljusen mukaan tiedotteen takana on kuitenkin aito huoli. Euroopan neuvosto perustettiin toisen maailmansodan jälkeen edistämään ihmisoikeuksia, demokratiaa ja oikeusvaltioperiaatteita.

- Se on tässä työssä merkittävin eurooppalainen valtioiden välinen järjestö. Se seuraa systemaattisesti ihmisoikeuksien toteutumista maanosassamme. Halla-ahon tuomio tuli blogikirjoituksesta, joka on avoimen herjaava ja somaleja kansanryhmänä häpäisevä ja panetteleva. Outoa, että Soini ei huomaa ryhmätoverinsa "työpaikkakiusaavan, demonisoivan ja nöyryyttävän" yhtä kansanosaa, Kiljunen muistuttaa.