lauantai 12. lokakuuta 2013

Satakunnan Kansa: Raumalaismiehelle syyte rasistisesta kiihotuksesta

Satakunnan Kansa: Raumalaismiehelle syyte rasistisesta kiihotuksesta 12.10.2013

Raumalainen 34-vuotias mies on saanut syytteen kiihottamisesta kansanryhmää vastaan. Syyte koskee miehen blogisivustollaan toissa vuoden helmikuussa julkaisemaa kirjoitusta, jossa syytteen mukaan on annettu ymmärtää Afrikasta ja Lähi-idästä peräisin olevien islaminuskoisten ihmisryhmien olevan länsimaisia ihmisryhmiä alhaisemmalla tasolla.

Kirjoituksessa on syytteen mukaan yleistävästi esitetty näiden ihmisten olevan eläimellisiä ja sivistymättömiä "loisia", jotka pitäisi välittömästi palauttaa kotimaihinsa tai jopa surmata. Lisäksi kirjoituksessa on islamia väitetty "pedofiiliuskonnoksi", joka hyväksyy lasten raiskaamisen.

Valtakunnansyyttäjänviraston syytemääräyksellä syytettä ajaa Satakunnan käräjäoikeudessa kihlakunnansyyttäjä Mervi Virtanen Länsi-Suomen syyttäjänvirastosta. Satakunnan käräjäoikeus käsittelee syytettä ensi viikolla Raumalla. Syyttäjän rangaistusvaatimuksena on tuntuva, vähintään 50 päiväsakon sakkorangaistus.

Kokoomuksen kunnallisvaaliehdokkaana ollut mies kertoo kotisivuillaan olevansa libertaari, skeptikko ja ateisti, joka kannattaa minimivaltiota eli minarkiaa.