maanantai 14. lokakuuta 2013

Ilta-Sanomat: Vihreältä nuorelta rajua tekstiä perussuomalaisesta maahanmuuttajasta: "Nolla ja rotupesutuote"

Ilta-Sanomat: Vihreältä nuorelta rajua tekstiä perussuomalaisesta maahanmuuttajasta: "Nolla ja rotupesutuote" 14.10.2013

Vihreiden nuori kunnallispoliitikko haukkui rajuin sanoin perussuomalaisten nousevan kyvyn, Belle Selene Xian.

Vihreiden nuorten liittohallituksen jäsen Lilja Tamminen hyökkäsi Facebookissa poikkeuksellisen rajusti nousevan perussuomalaisten kunnallispoliitikon Belle Selene Xian kimppuun.

- Belle Xia on tietääkseni suomalaisen korkeakoulun kepulikonstein läpäissyt nolla, jolla ei ole mitään sanottavaa mihinkään. Hän on persujen rotupesutuote, Tamminen kommentoi perussuomalaisten verkkolehden mukaan.

Tamminen perustelee väitettään Taloussanomien taannoisella artikkelilla, jossa todettiin lunttaamisen olevan Kiinassa ”maan tapa”.

Helsingin kaupungin varavaltuutettuna toimivalla 24-vuotiaalla Xialla on akateeminen loppututkinto ja hän tekee parhaillaan väitöskirjaa. Hän ei ole Tammisen syytöksistä hyvillään.

- Olen suorittanut opintoni melko nopeasti ja saanut vaihtelevia arvosanoja. Ymmärrän, että tämä herättää ihmisissä epäilystä. Todellisuudessa monet ovat suorittaneet tutkinnon TKK:lla nopeammin ja paremmalla arvosanalla kuin minä, esimerkiksi aviomieheni, Xia vastasi lehdessä kritiikkiin.

Vihreän kuntapoliitikon hyökkäävät kommentit aiheuttivat sosiaalisessa mediassa vastalauseryöpyn. Tamminen joutuikin pian puolustuskannalle.

Liisa Tamminen pyysi myöhemmin anteeksi kommenttiaan. Tamminen ja Xia tapasivat toisensa lauantaina. Xian mukaan väärinkäsitys ratkaistiin keskustelemalla.