tiistai 21. joulukuuta 2010

HS: Poliisi: Tampereen pizzeriapalon motiivina vakuutuspetos

Helsingin Sanomat: Poliisi: Tampereen pizzeriapalon motiivina vakuutuspetos 21.12.2010

Pirkanmaan poliisi vahvisti tiistaina, että Tampereen Hämeenkadulla sattunut tuhoisa pizzeriapalo oli vakuutuspetos.

”Teko on ollut tahallaan tehty ja teon motiivi on ollut vakuutuspetos”, poliisi tiedotti.

Tekijät ovat halunneet tuhota nimenomaan pizzerian eikä teolla ole tavoiteltu ihmisten hengen vaarantamista. Kolme ihmistä kuoli kerrostalon rappukäytävään tuhoisan palon aikana 22. marraskuuta.

Teosta on vangittuna neljä miestä, joista yksi on pizzerian omistaja, yksi tämän veli. Kaksi muuta on epäiltynä jonkinlaisesta avustamisesta.

Poliisi jatkaa edelleen tapahtumaan liittyvien yksityiskohtien selvittämistä, mutta esimerkiksi tekijöiden tarkat osuudet tapahtumiin on osittain vielä selvittämättä.

____________________________________________________

Poliisitiedote: Hämeenkadun palon motiivina vakuutuspetos

Poliisi jatkaa Tampereella 22.11 Hämeenkadulla tapahtuneen palon tutkintaa.

Teko on ollut tahallaan tehty ja teon motiivi on ollut vakuutuspetos. Tekijät ovat teollaan tavoitelleet bizzerian tuhoamisen eikä teolla ole tavoiteltu ihmisten hengen tai terveyden vaarantamista.

Kaikki neljä 26.11 vangittua ja rikoksesta epäiltyä miestä on edelleen vangittuina. Poliisi jatkaa edelleen tapahtumaan liittyvien yksityiskohtien selvittämistä. Mm. tekijöiden yksityiskohtaiset osuudet tapahtumiin on osittain vielä selvittämättä eikä poliisi voi niitä sen takia tutkintaa vaarantamatta kertoa toistaiseksi julkisuuteen.

Poliisi selvittää myös tahot, joille palosta koitui vahinkoja. Poliisi tulee lähipäivinä, viimeistään vuoden vaihteen jälkeen olemaan yhteydessä postitse Hämeenkatu 10:ssä asuneisiin, huoneistojen omistajiin sekä yrittäjiin. Mikäli joku vahingon kärsijä ei saa poliisilta yhteydenottoa, hän voi ottaa yhteyttä Tampereen poliisiasemalle, p. 07187 45735 tai 07187 45549.

Tutkinnasta ei ole toistaiseksi enempää tiedotettavaa.