maanantai 20. joulukuuta 2010

YLE: Pertti Virtanen: Halla-ahon lista kertoo, ketä ei kannata äänestää

YLE Uutiset: Pertti Virtanen: Halla-ahon lista kertoo, ketä ei kannata äänestää 20.12.2010

Pertti "Veltto" Virtanen kannattaa varapuhemies Seppo Kääriäisen ehdotusta budjettikäsittelyn uudistamisesta. Tampereen Radion aamukahvivieraana ollut kansanedustaja toteaa Halla-ahon listan toimivan käänteisesti. Se listaa nimet, joita ei kannata äänestää, jos välittää perussuomalaisten tulevaisuudesta.

Perussuomalaisten kansanedustaja Pertti ”Veltto” Virtanen tervehtii tyytyväisyydellä varapuhemies Seppo Kääriäisen (kesk.) esitystä budjettikäsittelyn uudistamisesta. Virtanen toteaa, että viikon kestävä eduskunnan puhe- ja äänestysmylly on täysin turha traditio.

- Mihinkään asioihin ei ole mitään vaikutusta. Se on ihan arvoton perinne, Virtanen roimii.

Tänä vuonna perussuomalaiset pääsivät myös budjettikäsittelyssä otsikoihin, kun Pertti Oinosen nukahdus salissa osui hänen oman esityksensä kohdalle puoluetukien leikkaamisesta.

Oinosen nukahdusta on arvioitu myös tahalliseksi, sillä perussuomalaisille on gallupien perusteella tulossa lisäpaikkoja eduskuntaan. Tämän myötä myös puoluetukea tulisi isompi potti. Virtanen tyrmää tällaisen ajatusrakennelman.

- Toki noin voi ajatella, mutta mitä se vaikuttaa. Jos siitä olisi äänestetty, olisi sitä kannattanut ehkä muutama hallituksen änkyrä, me ja vasemmisto.

Halla-ahon listalta äänestysohjeita

Gallupsuosiossa paistattelevien perussuomalaisten yhtenäisyydestä on puhuttu epäilevin äänenpainoin. Jussi Halla-ahon lista suositeltavista ehdokkaista eri vaalipiireissä saa Virtasen ironian pulppuamaan.

- On hyvä, kun Jussi paljasti ne tyypit, joita ei kannata äänestää, jos välittää perussuomalaisten tulevaisuudesta. Ihan selvää on, että jos jotkut perustaisivat oman eduskuntaryhmän, niin ne ovat nämä porukat.

Mahdollista hajaantumista Virtanen ei kuitenkaan pidä kovinkaan todennäköisenä. Hän uskoo, että Halla-ahon listalla olevia nimiä menee läpi vain muutama.

- Epäilen, että pari-kolme listalla olevaa nimeä menee läpi. Lasken, että kaikkiaan perussuomalaisia tulee uuteen eduskuntaan parikymmentä.

Talouden tasapainottamiskonsteja pantataan vielä

Eduskuntapuolueita on moitittu siitä, että vaikeat asiat siirretään syrjään vaalien alla. Myöskään perussuomalaisilta ei ole saatu selkeää vastausta siitä, millä keinoin valtiontaloutta aletaan tasapainottaa.

- Tottakai asiaan on vaikea ottaa kantaa, kun vaalit on lähellä. Jokainen tajuaa sen, Virtanen naurahtaa.

- Pääomaveroista ja isoista tuloista pitää saada verotuloja enemmän. Me ei kuitenkaan paljasteta omia linjauksiamme vielä. Aina kun on tuotu esiin omia linjauksia, ne on aluksi tyrmätty ja muutaman kuukauden kuluttua isot puolueet ovat esittäneet sen omanaan.

_______________________________________________________

Verkkouutiset: Halla-aho: Veltto on erittäin huono häviäjä

Perussuomalaisten maahanmuuttokriittisen ryhmän Jussi Halla-aho sanoo kansanedustaja Pertti "Veltto" Virtasen olevan huono häviäjä.

Maahanmuuttokriittisellä hommaforumilla käydään keskustelua Pertti Virtasen arvostelusta listaa kohtaan, jonka Jussi Halla-aho on tehnyt suosikkiehdokkaistaan.

Virtanen sanoi tänään Ylen Tampereen Radiossa, että lista "paljasti ne tyypit, joita ei kannata äänestää".

Hommaforumilla ihmetellään, purkaako Veltto mieltään jäämisestään kolmoseksi EU-vaaleissa ja onko hän oikeasti niin huono häviäjä.

- Kyllä on. Erittäin huono, Jussi Halla-aho vastaa.

Hämeessä kansanedustajaehdokkaana oleva James Hirvisaari ja Kymen Juho Eerola ovat molemmat Halla-ahon listalla. He sanovat hommaforumilla, ettei omia rintamia pitäisi ruveta hajottamaan.

- Turhia epäluuloja Veltolla. Olisi pidettävä pää kylmänä, James Hirvisaari sanoo.

- Ei pitäisi vähääkään välittää, mutta kyllä minua harmittaa tuollainen. Minulla ei ainakaan ole mitään intressiä hajottaa puoluettamme, vaan päin vastoin. Ei pitäisi harmistua, mutta tuommoinen surettaa, Juho Eerola kirjoittaa.