keskiviikko 15. joulukuuta 2010

Kouvolan Sanomat: Rohkeutta päättäjille

Kouvolan Sanomat, mielipide: Ashraf Benyamin: Rohkeutta päättäjille 15.12.2010

Olen todella iloisesti yllättynyt valtavasta kannatuksesta, jota olen saanut monilta kirjoituksestani (KoSa 9.12.) maahanmuuttajanaisten uimavuoroista. Lämmin kiitos teille kaikille! Se vahvistaa, että suomalainen katuihminen haluaa pitää omasta kulttuuristaan kiinni eikä halua luopua siitä. Sitten se on se yhteiskunta, josta olen ylpeä asuessani. Maassa maan tavalla -periaatteella eletään koko maailmassa paitsi muutamassa Euroopan maassa, jotka ovat antaneet periksi tässä asiassa. Nyt ne maksavat siitä kovan hinnan. Toivottavasti Suomi ei seuraa niitä. Vaara alkaa olla jo niin lähellä, Tukholmassakin.

Jos annatte periksi pienestäkin asiasta, kohta täälläkin peli on menetetty. Nyt kuullaan jo, että täytyy luopua joulujuhlien kristillisestä sisällöstä, koska se ei sovi muille uskonnoille. Pääsiäisloma on ärsyttävä sana muille uskonnoille ja siitä keskustellaan vaihdetaanko se kevätlomaksi. Käsittämätöntä.

Toisaalta olen todella pettynyt suomalaisiin päättäjiin. Emme ole vielä saaneet vastausta Kouvolan päättäjiltä aikooko Kouvola oikeasti antaa maahanmuuttajanaisille oman vuoronsa Kouvolan uimahalleissa, joihin miehet, edes laitosmiehet eivät saa päästä. Miksi olette nyt hiljaa?

Olemme tottuneet kuuntelemaan politiikkojen ja päättäjien ääniä koko ajan, mutta nähtävästi vain ääntä ilman toimintaa. Meillä kaikilla on jo mitta täynnä teidän turhia lupauksianne. Nyt kun on aika puhua, kaikki ovat hiljaa. Päättäjä, jolla on valta mutta on hiljaa asiasta, joka on herättänyt laajaa keskustelua, hän on sittenkin eri mieltä kuin suurin osa kansasta tai on samaa mieltä, mutta ei uskalla puhua.

En minä ainakaan halua, että minun edustajani (siis joka edustaa minua ja päättää minun puolestani) on eri mieltä kuin minä tai on pelkuri. Luulen, että monetkaan eivät halua. Kouvola ja koko Suomi tarvitsevat rohkeita päättäjiä, jotka ajavat ensisijaisesti heidän maakunnan ja maan etuja eivätkä taivu ulkopuolisten paineiden alla.

P.S. En ole kansanedustajaehdokas.

Ashraf Benyamin

Naistentautien ja synnytysten erikoislääkäri, ylilääkäri

Kouvola

___________________________________________________

Verkkouutiset: Eduskunta pui somalinaisten uimavuoroja

Kansanedustajat ovat eri mieltä siitä, tarvitsevatko maahanmuuttajanaiset omia uimavuoroja.

Eduskunta urakoi tällä viikolla valtion ensi vuoden budjetin kanssa. Budjetin rönsyihin kuuluivat tiistai-illalla jopa Kouvolan uimahallin vuorot maahanmuuttajanaisille, kun käsiteltävänä oli sisäministeriön hallinnonala.

Kansanedustaja Markku Pakkanen (kesk.) luki täysistunnolle erikoislääkäri Ashraf Benyaminin kirjoituksen sopeutumisesta maan kulttuuriin.

Kirjoituksessa käsiteltiin Kouvolassa käytyä keskustelua maahanmuuttajanaisten uimavuoroista, joiden aikana miehet eivät pääse lainkaan uimatiloihin.

Benyaminin mukaan on "järkyttävää, että Suomi on mennyt tähän suuntaan. On aivan selvää, että maassa eletään maan tavalla".

Kirjoittaja ihmetteli ja kansanedustaja siteerasi hänen ihmetystään siitä, miten maahanmuuttajia voi pyytää sopeutumaan, jos suomalaiset itse eivät pidä kiinni kulttuuristaan ja tavoistaan.

"Aikooko Kouvola sulkea tiettyjen järvien rannat aidoilla niin, että somalinaiset pystyvät uimaan rauhassa", Markku Pakkanen luki. Myöhemmin hän totesi omasta puolestaan, ettei Namibiassa asuessaan mennyt vaatimaan valtiolta saunaa, vaan suomalaiset rakensivat sen itse.

Kotkalainen Pentti Tiusanen (vas.) vastasi kysymyksen olevan ongelmallinen. Hänen mukaansa myös sopeutuminen on "vähän hankala avaus".

- Vakavasti puheen ollen tuo sama problematiikka on ollut myös Kotkassa, missä paikalliset perussuomalaiset ovat tässä asiassa aktivoituneet. Heillehän nämä maahanmuuttajat ovat poliittista polttoainetta, ja heitä käytetään ikään kuin hyväksi, Pentti Tiusanen sanoi.

Lasse Hautala (kesk.) ihmetteli väliin, eivätkö Kouvolan sisäiset asiat saunavuoroista kuuluisi enempi aluepolitiikan piiriin.

Tiusasen mukaan "kylpyläkysymys" on kuitenkin vähän tärkeämpi.

- Olen sitä mieltä, että on aika vaikeata mennä vaatimaan heiltä (somalinaisilta) sitä, että heidän pitää heittää vaatetuksensa, vaihtaa päälle suomalaistyyppinen uimapuku ja uida siellä muiden kanssa niin kuin muutkin. Se ei ole vain ikään kuin maassa maan tavalla, Pentti Tiusanen sanoi.

Tiusasen mukaan ei voida vaatia, että "nyt alatte uimaan siinä kuin suomalaisetkin naiset".

- Tässä on kylläkin kysymys myös seksuaalisuudesta, ja ne ovat niin paljon herkkiä asioita, edustaja Pakkanen, että niiden kanssa on aika vaikea lähteä sanomaan, että teidän pitää nyt muuttaa koko käyttäytymisenne, suhteenne omaan kehoonne ja toiseen sukupuoleen, Tiusanen huomautti.