torstai 30. joulukuuta 2010

YLE: Ulkomaalaisista apua työvoimapulaan jatkossakin

YLE Tampere: Ulkomaalaisista apua työvoimapulaan jatkossakin 30.12.2010

Kiinalaisten ja venäläisten työntekijöiden palkkaaminen Pohjois-Pirkanmaan Immigratum-hankkeen kautta on yhä jäissä. Yhteistyöyrityksissä ei ole tarvittu uusia työntekijöitä taloudellisen taantuman alettua.

Kesäkuussa päättyvän hankkeen aikana Suomeen on tullut pysyvästi kymmeniä ammattilaisia Kiinasta ja Venäjältä. Useiden työntekijöiden perheet ovat myös saapuneet Suomeen jäädäkseen.

Vaikka uusia työntekijöitä ei vähään aikaan ole tarvittu Immigratum-hankkeen projektisuunnittelija Teija Kuukka uskoo, että rekrytoinnille olisi tarvetta taas tulevaisuudessa.

-Tilannehan on se, että vallankin pienten kuntien on hirveän vaikea rekrytoida työntekijöitä eli kilpailu suurempien kaupunkien kanssa on hankalaa. Eli kun talous tästä lähtee nousuun ja tarvitaan lisää työntekijöitä, niin tässä mielessä näkisin, että hankkeelle olisi tarvetta ja tällaista rekrytointiyhteistyötä varmasti tulevaisuudessakin jossain vaiheessa tarvitaan

Immigratum on Sastamalan koulutuskuntayhtymän (SASKY) hallinnoima, Mäntän seudun koulutuskeskuksen toteuttama ESR-osarahoitteinen projekti joka kehittää työvoiman maahanmuuttoa sekä parantaa kotoutumisvalmiuksia Pohjois-Pirkanmaalla.