perjantai 17. joulukuuta 2010

Keski-Uusimaa: Terroriteot eivät ole islamin uskon mukaisia

Keski-Uusimaa: Terroriteot eivät ole islamin uskon mukaisia 17.12.2010

–Terroriteot eivät ole islamin uskon mukaisia, vaikka niitä tekevät haluavat liittää ne siihen, tuusulalainen islam-tutkija Heikki Palva kertoo.

Tällä viikolla Tukholmassa sattunut itsemurhapommitus on osoitus nuoren muslimin kääntymisestä pyhään sotaan, jota käydään muun muassa länsimaissa.

–Terroritekoja motivoidaan jihadilla eli pyhällä sodalla, joka on jihadistien mukaan puolustussotaa. Koska länsimaat ovat hyökänneet muslimimaihin, heillä on tämän käsityksen mukaan oikeus hyökätä länsimaissa.

Palva selitti islamin uskon periaatteita joukolle Afganistanissa rauhaa turvaamassa olleille ja sinne lähteville Tuusulassa.

Palva kumosi lisähaastattelussa luterilaisten suomalaisten ennakkoluuloja muslimeista. Tosiasia on, että vain pieni murto-osa muslimeista on terroristeja.

Tosiasia on myös se, että muslimit eivät loukkaannu siitä, että luterilaisissa kouluissamme vietetään joulua, lauletaan jouluvirsi ja luetaan jouluevankeliumi.

Lue lisää perjantain Keski-Uusimaasta.


Kuvateksti:
Tasa-arvo kadoksissa.
Afganistanissa naispäätoimittaja sai kuolemantuomion kirjoittaessaan lehdessään naisen oikeuksista. Toinen toimittaja otti netistä kopion naistenoikeuksista ja sai saman tuomion, Heikki Palva kertoi.