perjantai 17. joulukuuta 2010

YLE: Maahanmuuttajia mahtuisi Hämeenlinnan seudulle enemmänkin

YLE Häme: Maahanmuuttajia mahtuisi Hämeenlinnan seudulle enemmänkin 17.12.2010

Hämeenlinnan seudulla on erittäin hyvät mahdollisuudet kasvattaa osaamistaan ja työvoimaansa maahanmuutolla. Maahanmuuttajille tulisi rohkeasti tarjoata työ- ja harjoittelupaikkoja, sanoo projektipäälikkö Tanja Tauro Hämeenlinnan Maahanmuuttoinfosta.

Tauro arvioi, että esimerkiksi Helsingin seutuun verrattuna maahanmuuttajat usein valitsevat mieluummin sellaisen seudun kuten Hämeenlinna, jonka paikallisessa historiassa ja kulttuuri-identiteetissä on omaleimaista vetovoimaa.

Jos Hämeenlinnan seudun työnantajat niin julkisella kuin yksityiselläkin sektorilla tarjoaisivat rohkeasti työ- ja harjoittelupaikkoja maahanmuuttajille, silloin he kokisivat alueen omakseen, Tauro pohtii. Tällöin maahanmuuttajat pääsisivät sinne missä tapahtuu ja missä puhutaan suomea.

- Ja me pystyisimme ehkä vielä kehittymään sellaisena asuinympäristönä, että tänne - ei ainoastaan pakolaiset - vaan myös ammatilliset osaajat ja maahanmuuttajataustaiset löytäisivät. Kyllä se on Suomen tulevaisuutta kuitenkin, että me joudumme kilpailemaan työvoimasta ihan Euroopan tasolla.

Hämeenlinnan seudulla maahanmuuttajia asuu nykyään noin 1 500. Seudulla puhutaan jo toista sataa eri kieltä.