maanantai 27. joulukuuta 2010

Uusi Suomi: Yöllinen isku huolestuttaa Setaa: ”Suomessa muutos”

Uusi Suomi: Yöllinen isku huolestuttaa Setaa: ”Suomessa muutos” 27.12.2010

Seksuaalinen tasavertaisuus ry Seta on huolestunut toimintaansa kohdistuvan ilkivallan lisääntymisestä. Tapaninpäivän vastaisena yönä ilkivaltaiskun kohteeksi joutui Jyväskylän Setan toimisto, jonka ikkunoita hakattiin rikki.

Viimeisen puolen vuoden aikana vastaavaa on tapahtunut myös Helsingissä ja Oulussa. Seta vaatii Jyväskylän Setan toimistoon kohdistuneen ilkivallan selvittämistä ja selkeää tuomitsemista.

–Ennen Helsinki Pride-kulkueeseen viime heinäkuussa kohdistunutta kaasuiskua tällaista ei voinut kuvitellakaan tapahtuvan täällä Suomessa. Tilanne on muuttunut dramaattisesti puolen vuoden aikana. Siksi odotan nyt entistä selkeämpiä kannaottoja mielipidevaikuttajien taholta, sanoo Setan puheenjohtaja Outi Hannula.

–Kaikkien eduskuntavaaliehdokkaiden on syytä miettiä kahdesti minkälaiseen toimintaan puheillaan kannustaa. Viharikosten tekijöille on lähetettävä selkeä viesti siitä, ettei heidän toimintaansa suvaita eikä ymmärretä, Hannula vaatii.

Setan mukaan ilkivallan kasvu ei ole latistanut sen jäsenjärjestöjen toimintaa. Yhdistyksen mukaan yhä useampi suomalainen ilmaisee tukensa seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen oikeuksien toteutumiselle liittymällä Setan jäseneksi.