lauantai 25. joulukuuta 2010

YLE: Oravaisten vastaanottokeskuksen asuntola paloi

YLE Uutiset: Oravaisten vastaanottokeskuksen asuntola paloi 25.12.2010
YLE Keski-Pohjanmaa: Loput Oravaisten palosta pelastetut perheet Pietarsaareen 27.12.2010

Oravaisten vastaanottokeskuksen asuntola Pohjanmaalla jouduttiin evakuoimaan lauantai-iltapäivänä tulipalon takia. Päivystävän palomestarin mukaan kukaan ei loukkaantunut palossa.

Palo alkoi noin kello 15 asuntolan keittiöstä, josta se levisi talon rakenteisiin. Päivystävä palomestari kertoi joulupäivän iltana, että puinen rakennus palaa maantasalle.

Rakennuksessa oli kahdeksan asuntoa. Vastaanottokeskus on järjestänyt talossa asuneille, noin 30 henkilölle tilapäismajoituksen.

Oravaisten vastaanottokeskus muodostuu viidestä rakennuksesta. Muut rakennukset sijaitsevat sen verran kaukana palaneesta rakennuksesta, ettei palo päässyt leviämään muihin rakennuksiin.

Palon syttymissyytä ei toistaiseksi tiedetä. Poliisi aloittaa tekniset tutkimukset palopaikalla tapaninpäivänä.

----

YLE Keski-Pohjanmaa: Loput Oravaisten palosta pelastetut perheet Pietarsaareen

Pakolaisten 150 hengen vastaanottokeskustilat Pietarsaaressa ovat täyttyneet, kun Oravaisten asuntolan palosta pelastuneet kolme perhettä eli toistakymmentä henkeä on siirretty Pietarsaareen.

Asuntolassa oli kahdeksan asuntoa ja siellä asui 30 henkeä, jotka pelastuivat. Kolme perhettä sijoitettiin Pietarsaareen, yksi Vaasaan ja loput Oravaisiin. Kaksikerroksinen puurakenteinen asuntola tuhoutui tulipalossa Oravaisissa joulupäivänä, palo sai ilmeisesti alkunsa yhden asunnon keittiön liedestä.

Oravaisissa pakolaisten käytössä on yhteensä 48 asuntoa.