maanantai 13. joulukuuta 2010

Kaleva: Ukrainalaisvaimo passitettiin maasta miehensä tietämättä

Kaleva: Ukrainalaisvaimo passitettiin maasta miehensä tietämättä 13.12.2010

Poliisi pani maanantaina täytäntöön maahanmuuttoviraston tekemän ukrainalaissyntyisen Tamara Pirttijärven käännytyspäätöksen.

Pirttijärvi lennätettiin maanantaiaamuna kahden poliisin saattamana Oulusta Riikaan Latviaan ja sieltä edelleen kohti Ukrainan pääkaupunkia Kiovaa.

Käännytyksen perusteena on niin sanottu lumeavioliitto. Viime tammikuussa avioituneella parilla ei ole yhteistä kieltä, ja tämä on maahanmuuttoviraston mukaan merkki yrityksestä kiertää maahantulosäännöksiä.

Poliisi haki viime torstaina Tamara Pirttijärven kotoaan Myllytullista, kun tämä ei ollut noudattanut poliisin pyyntöä poistua maasta. Poliisi käytti kovia otteita pannessaan toimeen käännytystä. Tamaran oululainen aviomies Mikko Pirttijärvi vastusti toimenpidettä viimeiseen asti.

Mikko Pirttijärvi sanoo, että ei ole pyynnöistään ja yrityksistään huolimatta saanut tavata tai keskustella vaimonsa kanssa torstain tapahtumien jälkeen. Hän sanoo myös olleensa tietämätön siitä, että käännytys pannaan täytäntöön maanantaina. Hän uskoo tämän johtuvan siitä, että teki viime torstaina rikosilmoituksen poliisin toiminnasta.

Maanantaina Pirttijärven oli tarkoitus mennä poliisiasemalle viemään vaimolleen vaihtovaatteita. Aamulla hän sai kuitenkin soiton vaimonsa Helsingissä asuvalta serkulta, joka kertoi että vaimoa oltiin lähdetty viemään pois maasta.

"Tamara oli soittanut serkulleen, joka soitti minulle. Poliisi ei kertonut minulle mitään siitä, että häntä ollaan viemässä pois tänään."

Ulkomaalaispoliisin Oulun toimiston esimies Jouko Autio vahvistaa, että Tamara Pirttijärven käännytys on pantu täytäntöön maanantaiaamuna.

Aution mukaan Mikko Pirttijärvi kuitenkin valehtelee, kun hän sanoo ettei päässyt tapaamaan vaimoaan poliisiasemalle. "Olen henkilökohtaisesti kertonut hänelle tapaamisajat, mutta hän ei ole saapunut paikalle."

Lue lisää huomisesta Kalevasta!