perjantai 17. joulukuuta 2010

Ilkka: Vesa-Matti Saarakkala: E-P:n pakolaistilauksen taustoista

Ilkka: Vesa-Matti Saarakkala: E-P:n pakolaistilauksen taustoista 17.12.2010

Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus on päättänyt kunnostautua monikulttuurisuudessa ja tilata maakuntaan 30 pakolaisen ryhmän. Jatkoa varmasti seuraa, kun vauhtiin päästään. Seinäjoen päättäjät ovat avainasemassa.

Tähän asti, kun maahanmuutto on ollut maakunnassamme esillä tai sitä on sivuttu päätöksenteossa, meillä on puhuttu kauniisti monikulttuurisuudesta ja työperäisestä maahanmuutosta sekä hyvästä kotouttamisesta. Itse olen jo pitemmän aikaa esityslistoja selaillessani aavistanut, että alueellemme ollaan havittelemassa ulkomaalaisia hinnalla millä hyvänsä, kun eivät muuten tänne eksy.

Sen takia esitinkin Kurikan kaupunginhallituksessa 2.11.2009, että Kurikan kaupunki olisi kysynyt Etelä-Pohjanmaan liitolta, mitä se tarkoittaa monikulttuurisuudella E-P:n liiton aina vuoteen 2030 tähtäävässä maakuntasuunnitelmaluonnoksessa. Muut päättivät, ettei asiasta kysytä mitään. Ilmeisesti se olisi ollut epäkorrektia.

Kun sitten E-P:n liiton maakuntaohjelma 2011-2014 tuli maakuntavaltuuston käsittelyyn 31.5.2010, satuin olemaan paikalla varajäsenen ominaisuudessa. Maakuntavaltuustossa hyväksyttiin mm. maahanmuuttopolitiikkaa käsitteleviä tavoitteita. Tein asiassa poikkeavan esityksen.

Maakuntavaltuusto Perussuomalaiset poislukien linjasi, että ulkomaalaisten osuuden, joka nyt on 0,9 %, tulee kasvaa alueellamme muuta maata nopeammin. Tämän painotettiin tarkoittavan ensisijaisesti opiskelijoita ja työperäistä maahanmuuttoa, mutta ei voi kuin ihmetellä tuollaista linjausta, kun tiedetään, ettei alueellamme ole varsinaista työvoimapulaa lähivuosina näkyvissä. Perussuomalaisten linjaus oli, että ulkomaalaisten määrä maakunnassa kasvaa, mutta me emme sitoneet tavoitetta muualle Suomeen kohdistuvan maahanmuuton kasvuvauhtiin.

Nyt on näköjään niin, kuten maakuntavaltuustossa pelkäsinkin, että tämä ulkomaalaisen väestönosuuden kasvattaminen halutaan nähdä valtionhallinnossamme itseisarvona. Nämä 30 pakolaista, joita tänne ollaan nyt tilaamassa, eivät jää viimeisiksi tulijoiksi.

Positiivisena aikeissa voi nähdä sen, että mukana on myös kiintiöpakolaisia, jotka on tarkasti valikoitu ja jotka siten ovat varmuudella todellisessa avun tarpeessa. Monet pakolaiset myös kotoutuvat Suomeen ihan hyvin. Minulla ei ole muutenkaan mitään maahanmuuttajia vastaan, mutta kun otetaan huomioon ne päätöksenteon motiivit, mitkä tässäkin ovat taustalla, niin ei voi kuin ihmetellä, eikö Suomessa ole opittu mitään muualla maailmassa maahanmuuton aiheuttamista ongelmista, jos maahanmuuttoa pidetään itseisarvona. Se on vaarallista ja eteläpohjalaisten ei pidä olla ajopuu tässä.

Täytyy myös muistaa, että niillä panostuksilla, joita käytetään väestön lisäämiseen maahanmuutolla, saataisiin paljon aikaan kotimaisen perhepolitiikan saralla. Ja vaikka valtio tukeekin kiintiöpakolaistilausta, yhteisiä verovarojamme asiaan käytetään. Perussuomalaiset haluavat parempaa maahanmuuttopolitiikkaa ja vähemmän ruusunpunaista taivaanrannanmaalaamista.

VESA-MATTI SAARAKKALA

perussuomalaisten 3. vpj.
MEP Timo Soinin kotimaan avustaja
Kurikka