torstai 4. syyskuuta 2014

Iltalehti: Kammottava raiskauskertomus leviää netissä - Poliisi: "Kaikki on vielä epäselvää"

Iltalehti: Kammottava raiskauskertomus leviää netissä - Poliisi: "Kaikki on vielä epäselvää" 4.9.2014

Nuori suomalaisnainen kertoo Facebookissa joutuneensa viime lauantain ja sunnuntain välisenä yönä Helsingissä raiskauksen uhriksi.

Tapahtumat saivat naisen mukaan alkunsa Helsingin keskustassa sijaitsevasta yökerhosta, jossa hän ehti nauttia yhden juoman.

- Sitten muisti alkaa pätkiä, nainen kirjoittaa.

Hän kertoo poistuneensa ulos, minkä jälkeen tuntematon mies talutti hänet autoon ja lupasi viedä haluttuun osoitteeseen.

Nainen kertoo seuraavaksi muistikuvakseen sen, että mies alkoi suukotella ja riisua häntä. Naisen mukaan mies ei kosketellut enempää, mutta otti luultavasti valokuvan.

Nainen kertoo, että pahin oli vasta edessä: Hänet siirrettiin toiseen autoon toisen tuntemattoman miehen kanssa. Naisen mukaan ensimmäinen mies antoi toiselle, noin 50-60-vuotiaalle miehelle rahaa. Hän kuvailee, miten hänet pakotettiin polttamaan jonkinlaista savuketta, minkä jälkeen iäkkäämpi mies raiskasi hänet. Tämän jälkeen mies ajoi autoa "pitkän aikaa", ja ajon päätteeksi uhri häädettiin autosta kadulle, nainen kertoo.

Nainen kertoo itkeneensä kadulla "pitkän aikaa" ennen kuin "nuori poika" pysähtyi kysymään, mikä hänellä on hätänä. Poika hälytti paikalle poliisin. Nainen vietiin poliisiasemalle tutkimuksiin ja tekemään rikosilmoitus.

Nainen toivoo, että hänen tarinaansa jaettaisiin mahdollisimman paljon, jotta "ihmiset tietäisivät että tällaista tapahtuu meidän hyvinvointivaltiossamme."

- Otathan minuun yhteyttä mikäli näit jotain, hän päättää kirjoituksensa.

Päivityksen nähneet ovat totelleet naisen toivetta. Vain kolme tuntia tekstin julkaisemisen jälkeen sitä oli jaettu uudelleen jo yli 10 000 kertaa.

Tutkinta aluillaan

Komisario Jyri Hiltunen Helsingin poliisin väkivaltarikosyksiköstä vahvistaa, että poliisilla on tutkinnassa lauantain ja sunnuntain välisenä yönä sattunut raiskaus. Uhri haettiin Helsingin Mannerheimintieltä, ja hänen kertomuksensa vastaa pääpiirteissään kyseistä Facebook-päivitystä.

- Joltain osin meille ilmoitettu tapahtumakuvaus eroaa siitä, hän kertoo, muttei voi avata asiaa sen yksityiskohtaisemmin.

Tutkinta on vasta alkuvaiheessa. Hiltusen mukaan tapahtumaketjun silminnäkijöistä ei toistaiseksi ole tietoa.

- Kaikki on vielä täysin epäselvää.

Kahden epäillyn henkilöllisyyksistä poliisilla ei ole vielä tietoa. Mikäli uhrin kertomus pitää yksityiskohtineen paikkansa, rikos olisi Hiltusen mukaan "aika ainutlaatuinen."

- 10 vuoden aikana Helsingissä ei ole tapahtunut yhtäkään huumattu ja raiskattu -tapausta, joka olisi pystytty näyttämään toteen.

- Mutta vaikka joku tapaus olisi tilastollisesti epätodennäköinen, ei se tarkoita sitä, etteikö se olisi voinut tapahtua, hän painottaa.

Hiltusen mukaan varmuutta tapahtuneeseen saadaan, kun oikeuslääketieteelliset lausunnot ja laboratoriokokeiden tulokset valmistuvat. Ne voivat jopa johtaa epäillyn henkilöllisyyden selviämiseen.

_________________________________________

Facebook

Näitkö tätä tyttöä Helsingin Dtm- yökerhon edustalla la-su (30-31.8) vastaisena yönä ? vaikket nähnytkään voitko lukea tämän viestin? Kuvan tyttö olen minä. Olin viikonloppuna ystäväni luona Helsingissä. Lauantai-iltana päätimme lähteä saunan jälkeen baariin. Muutaman baarin jälkeen lähdimme DTM nimiseen yökerhoon jossa otin muistaakseni limelonkeron mutta sitten muisti alkaa pätkiä, kaverit katosivat ja rymysin ulos baarista koska tarvitsin raitista ilmaa. Seuraavaksi muistan sen että joku ulkomaalainen mies, n 30v tumma (sellainen lähi-idästä kotoisin oleva) päällään sininen takki, auttaa mut autoon ja lupaa viedä mut minne haluan kunhan sanon osotteen. Seuraava muistikuva on kuinka tämä mies ensin suukottaa minua ja sitten repii housuni alas, mut ei tee muuta kuin koskettelee ja ottaa luultavasti valokuvan ja häipyy pihalle autosta. Sitten mut siirretään toiseen autoon. Tämä toinen henkilö on samaa syntyperää edellisen kanssa, ikää varmaan n50-60 vuotta. Vaalean beiget housut. Tämä vanha mies antoi sinitakkiselle rahaa. Sen jälkeen muistan kun mun suuhun isketään savuke? Ja käsketään polttaa. Seuraava muistikuva on kun auto pysähtyy ja yritän avata ovea tai ikkunaa. Tämä mies tulee takapenkille ja alan huutaa apua ja itkeä kovempaa . Sitten on taas hämärää mutta mies yritti saada kai minut ottamaan suihin mutten kyennyt siihen itkemisen ja huutamisen vuoksi. Mies suuttui tästä. Sitten mies heitti minut ympäri ja kontilleen ja raiskasi minut survaisemalla kuivana kakkoseen, en keksi miten sen sanoisi kauniimmin. en tiedä kauan tätä kesti. Sitten mies siirtyi etupenkille ja ajoi pitkän aikaa. Seuraavaksi muistan kuinka minut häädetään autosta kadulle ja kävelen/kompuroin johonkin portaalle istumaan ja itkuhuutamaan verinen ja spermainen paperituppo housuissa. Ihmisiä käveli ohi ja minua tuijotettiin mutta Kesti pitkän aikaa ennenkuin yksi nuori poika pysähtyi kysymään mikä minulla on hätänä. (kiitos sinulle jos luet tämän) Kerrottuani hänelle hän soitti poliisin paikalle Ja lähti vielä mukaani asemalle. Jossa tein rikosilmoituksen ja minulle tehtiin erilaisia tutkimuksia. Todennäköisesti jouduin järjestäytyneen ihmiskaupan uhriksi ja on ihme että tämä mies heitti minut keskustaan eikä takaisin sille ensimmäiselle miehelle. On ihme että olen yhä hengissä. Pyydän että jaatte tämän viestin, jotta ihmiset tietäisivät että tälläista tapahtuu meidän hyvinvointivaltiossamme. Otathan minuun yhteyttä mikäli näit jotain?