torstai 25. syyskuuta 2014

Yle: Perussuomalaiset vaativat voimakkaita toimia jihadismia vastaan

Yle: Perussuomalaiset vaativat voimakkaita toimia jihadismia vastaan 25.9.2014

Perussuomalaisten eduskuntaryhmä on pettynyt hallituksen toimintaan ISIS-järjestön aiheuttaman uhan edessä. Kansanedustajat vaativat hallitusta reagoimaan myös YK:n turvallisuusneuvoston päätöksiin.

Perussuomalaisten eduskuntaryhmä vaatii hallitukselta nopeaa reagointia äärijihadismin ja erityisesti ISI-järjestön aiheuttamaan uhkaan. Puolue on pettynyt sisäministeri Päivi Räsäsen (kd.) vastaukseen, jonka tämä on antanut kansanedustaja Ari Jalosen (ps.) tekemään kirjalliseen kysymykseen.

Jalonen vaati aiemmin tässä kuussa kirjallisessa kysymyksessään, että ulkomaille sotimaan lähteminen pitäisi kriminalisoida. Räsänen toteaa vastauksessaan, että ministeriö on aloittanut selvityksen säädösmuutoksista, mutta perussuomalaisten mielestä hallitus vähättelee ääri-islamismin aiheuttamia riskejä.

"Suomen reagoitava YK:n päätökseen"

Perussuomalaiset muistuttavat nostaneensa saman ongelman esille jo kolme vuotta sitten. Perussuomalaisten mielestä hallituksen pitää kertoa, aikooko hallitus reagoida YK:n yleiskokouksen päätökseen.

– YK:n turvallisuusneuvosto teki keskiviikkona päätöksen, jonka mukaan jäsenmaiden tulee hyväksyä laki, jossa omien kansalaisten liittyminen jihadisteihin määritellään vakavaksi rikokseksi, perussuomalaiset sanovat ja vaativat tällaista lakia pikaisesti eduskuntaan.

YK:n turvallisuusneuvoston kokouksessa hyväksyttiin yksimielisesti päätöslauselma, joka vaatii YK:n jäsenmaita estämään kansalaistensa matkustamisen ulkomaille taistelemaan tai rekrytoimasta taistelijoita konflikteihin tai rahoittamasta konflikteja.

Päätöslauselma on kaikkia YK:n jäsenmaita sitova, ja järjestön peruskirjan mukaan turvallisuusneuvostolla on oikeus jopa voimatoimin vaatia jäsenmaitaan noudattamaan sitä.

Myös Suomesta on lähtenyt taistelijoita ISIS-järjestön riveihin Syyriaan ja Irakiin.

Mistä on kyse?
- Perussuomalaiset vaativat Suomea nopeasti toimiin jihadismia vastaan.
- Puolueen eduskuntaryhmä nostaa esille erityisesti ISIS-järjestön aiheuttaman uhan.
- Perussuomalaisten mielestä hallitus vähättelee ääri-islamismin vaaroja.