lauantai 6. syyskuuta 2014

Äänekosken Kaupunkisanomat: Äänekoskelaiset nuoret motittivat puolalaisin kilvin varustetut autoilijat Rotkolaan ja Suolahteen – omaisuus kannattaa laittaa lukkojen taakse

Äänekosken Kaupunkisanomat: Äänekoskelaiset nuoret motittivat puolalaisin kilvin varustetut autoilijat Rotkolaan ja Suolahteen – omaisuus kannattaa laittaa lukkojen taakse 6.9.2014

Puolalaisilla kilvillä varustetut pakettiautoilijat ja peräkärryn kanssa liikkuvat henkilöt saivat äänekoskelaiset nuoret peräänsä yli kymmenen autokunnan voimin.

Äänekoskelaiset aktivoituivat perjantaina liikkeelle, kun Facebookissa Äänekoski Ostetaan/Annetaan/Myydään – palstalla alkoi vilkas nettikeskustelu, kuinka pyörällä kulkevat henkilöt käyvät kartoittamassa talojen tonteilla olevaa omaisuutta.

– Tämän jälkeen paikalle ajaa joko vaalea Citroen Berlingo, tai harmaa peräkärryllinen Mercedes-benz Sprinter tai harmaa Volkswagen Transporter jotka keräävät pyörät, ruohonleikkurit ynnä muut kyytiinsä. Tehdyn kartoituksen vuoksi aikaa ei ole täsmäiskuna tehtyyn anastukseen mennyt kuin minuutti, jos sitäkään, kertoo turvapuolella koulutuksen saanut äänekoskelainen yrittäjä ÄKSälle.

Facebook-keskustelua seuranneet levittäytyivät ympäri kylää. FB:ssä kerrottiin havaintoja, missä autot liikkuvat, ja näillä ohjeilla nuoriso osasi ajaa letkassa puolalaisten perässä. Reilut kymmenen jäljittämään lähtenyttä autokuntaa motittivat yhden mainitusta kolmesta autoista Rotkolaan. ÄKSän saamien tietojen mukaan paikalle hälytetty poliisi ratsasi auton laihoin tuloksin. Pysäytetyssä autossa oli kaksi miestä ja yksi nainen.

– Tämä tapahtui alkuillasta. Myöhemmin illalla tämä sama auto kierteli pitkin Äänekoskea.

Toinen auto motitettiin Suolahdessa Suosikin parkkipaikalle. Myös tässä tapauksessa poliisi tuli paikalle.

– Nuoriso kuvasi autoja sekä autossa istuvia henkilöitä. Harvoin on tällaista nähty, että äänekoskelaiset ja suolahtelaiset toimivat näin hyvin yhteen. Nyt täytyy kiittää nuorisoa hyvästä toiminnasta, yrittäjä sanoo.

Useat FB-keskusteluun osallistuvat kertovat, että viime päivinä on myös yritetty kaupitella tauluja.

– Näyttävät sellaista laminoitua lappua, jossa kerrotaan että myydään tauluja jotta saa rahaa sairaan lapsen hoitoon. Kannattaa olla varuillaan näiden kaupustelijoiden kanssa, yrittäjä varoittaa.

Facebookissa Äänekoski Ostetaan/Annetaan/Myydään käyty keskustelu jatkuu yhä vilkkaana. Aihetta on kommentoitu jo yli kolmesataa kertaa.

ÄKS ei lähde lietsomaan kodinturvajoukkoja eikä hysteriaa liikkeelle. Jos näkee jotain epäilyttävää, niin suosittelemme soittoa hälytyskeskukseen. Myös omaisuuden turvaamiseen on hyvä kiinnittää huomiota. Ei kannata jättää arvokkaita tavaroita, esimerkiksi polkupyöriä, ruohonleikkureita ja lastenvaunuja ja -rattaita pihaan. Myös ovet ja ikkunat kannattaa lukita huolella.