torstai 30. elokuuta 2012

HS: Räsänen moitti ristin poistamista vastaanottokeskuksesta

Helsingin Sanomat: Räsänen moitti ristin poistamista vastaanottokeskuksesta 30.8.2012

Sisäministeri Päivi Räsänen (kd) otti viime lauantaina pitämässään puheessa kantaa Joutsenon vastaanottokeskuksesta poistettuun ristiin.

Joutsenon vastaanottokeskus siirrettiin Konnunsuon vankilan tiloihin huhtikuussa, ja muuton yhteydessä tai juuri sitä ennen vankilan kirkon risti poistettiin.

Joutsenon vastaanottokeskus on valtion oma vastaanottokeskus ja siten Räsäsen johtaman sisäministeriön alainen.

"Vankilan museoitu kirkko oli muuten entisellään", Räsänen sanoi puheessaan hengellisillä juhlilla.

"Saarnatuoli ja kirkonpenkit paikoillaan ja hyvässä maalissa, mutta alttarilta oli poistettu risti."

Suomen raamattuopiston julkaiseman varsin uskonnollissävytteisen puhetekstin mukaan poistettu risti nosti Räsäsessä esiin "kipeitä ajatuksia" niistä varhaiskristillisen seurakunnan alueista "joissa nyt kaupunkikuvaa hallitsevat minareetit kirkon tornien sijaan".

Räsäsen mielestä on "kasvava haaste pitää esillä evankeliumin sanomaa", sillä "vaikka maahanmuuttajista ja turvapaikkaa hakevista suuri osa on kristittyjä, meillä on keskuudessamme yhä suurempi joukko esimerkiksi islaminuskoisia".

Räsäsen mielestä uskonnonvapaus turvaa kristityille ja kristillisille kirkoille mahdollisuuden pitää evankeliumin sanomaa esillä myös "näiden lähimmäisten keskuudessa", millä hän viittaa muihin uskontokuntiin kuuluviin.