perjantai 10. elokuuta 2012

Yle: Kotka pohtii kantaansa minareetit kieltävään aloitteeseen

Yle Uutiset: Kotka pohtii kantaansa minareetit kieltävään aloitteeseen 10.8.2012

Aloite on tulossa lautakuntakäsittelyyn elokuun lopulla. Kaupungin kaavoituspäällikkö kehottaa laittamaan jäitä hattuun.

Kotkan kaupunki joutuu pohtimaan kantaansa valtuustoaloitteeseen minareettien kieltämiseksi. Aloitteen teki perussuomalaisten kaupunginvaltuutettu Freddy van Wonterghem joulukuussa 2009.

Van Wonterghemin aloitteessa haluttiin kieltää elinympäristönsä kulttuuri-identiteettiä vahingoittavat rakennukset.

Aloite on tulossa käsittelyyn kaupunkisuunnittelulautakunnassa 21. elokuuta. Kaupungin vastinetta aloitteeseen valmistelevan Kotkan kaupungin kaavoituspäällikkö Lars Olssonin mukaan maankäyttö- ja rakennuslaki ei anna edellytyksiä minareettikiellolle.

Olssonin mielestä ratkaisua on lähdetty hakemaan väärältä suunnalta, jos minareetit koetaan kulttuuri-identiteetin kannalta ongelmaksi. Olssonin mukaan rakennusten soveltuvuus paikalleen ratkaistaan jo kaavaa tehtäessä. Olssonin mukaan kaavassa arvioidaan uusien kirkollisten rakennusten vaikutukset ympäristöön ja kaupunkikuvaan maankäyttö- ja rakennuslain mukaisesti

Olsson kehottaa laittamaan jäitä hattuun minareettien suhteen ja tarvittaessa avaamaan kansalaiskeskustelua siitä, miten eri kansallisuudet ja eri uskontojen edustajat otetaan vastaan.

Mistä on kyse?
- Minareetit Kotkassa kieltävän aloitteen teki Freddy van Wonterghem (ps.)
- Aloitetta käsitellään 21. elokuuta
- Kaavoituspäällikön mukaan maankäyttö- ja rakennuslaki ei anna edellytyksiä minareettikiellolle