keskiviikko 8. elokuuta 2012

KMV-lehti: Mänttä-Vilppulan johdolle pyyhkeitä vastaanottokeskuksesta

KMV-lehti: Mänttä-Vilppulan johdolle pyyhkeitä vastaanottokeskuksesta 8.8.2012

Mänttä-Vilppulan ylin johto sai kireitä terveisiä vastaanottokeskusta koskevasta päätöksenteosta tiistaina järjestetyssä info- ja keskustelutilaisuudessa Mänttä-Vilppulan kaupungintalolla.

Kaupunginjohtaja Esa Sirviöltä tivattiin tarkkaa aikataulua, jolla vastaanottokeskusta koskeva asia eteni keväällä Mänttä-Vilppulassa.

Sirviö korosti, että päätökset piti tehdä kiireellä ja pahoitteli mahdollisia kömmähdyksiä tiedon kulussa.

Vihreiden valtuutettu ja kaupunginhallituksen jäsen Sari Riihonen kertoi, että kaupunginhallituksessa annettiin 2. heinäkuuta ymmärtää, ettei asiaan voi enää vaikuttaa.

Vasemmistoliiton Anni Tiainen myönsi, että vastaanottokeskuksen tulo on yksi suurimmista asioista, joka valtuutetuilta on yritetty pimittää hänen koko pitkän valtuustouransa aikana.

Vihreiden valtuutettu Jarno P. Vastamäki korosti, että asiasta ei ole tehty vielä mitään päätöksiä, on vain yhden henkilön allekirjoittama esisopimus.

Paikalla oli suuri joukko opettajia, jotka tivasivat, miksei sivistyspuolelle kerrottu mitään suunnitelmista, vaikka Ruoveden vastaanottokeskuksen johtaja Minna Jussila oli ensimmäisen kerran yhteydessä Mänttä-Vilppulaan jo huhtikuussa.

Sivistysjohtaja Taina Peltonen kertoi, että aikoo pyytää kaupunginhallitukselta rahat kahden lisäopettajan palkkaamiseen. Turvapaikanhakijalasten opetusta ei tulla aloittamaan ennen syyskuuta.

Opettajien paikallisyhdistys on jättänyt kaupunginhallitukselle asiaa koskevan oikaisuvaatimuksen.

Demareiden Tero Rönni surkutteli opettajien paikallisyhdistyksen tekemää kannanottoa ja ihmetteli, missä on ammattiyhdistysliikkeen solidaarisuus.

Kaiken kaikkiaan keskustelutilaisuus sujui asiallisesti. Monet korostivat puheenvuoroissaan, että heillä ei ole sinänsä mitään vastaanottokeskusta vastaan, mutta asian käsittely on ollut luokatonta.