torstai 18. elokuuta 2011

HS: Taskuvarasliigan päätekijä vangittiin Helsingissä

Helsingin Sanomat: Taskuvarasliigan päätekijä vangittiin Helsingissä 18.8.2011

Helsingin poliisi on vanginnut keskustassa kesän aikana toimineen taskuvarasliigan yhdeksi päätekijäksi epäillyn miehen. Liigaa epäillään tähän mennessä kymmenestä varkaudesta ja maksuvälinepetoksesta, joiden rikoshyöty on lähes 20 000 euroa.

Romaniasta Suomeen saapunut ammattimaisesti toimiva ryhmä on liikkunut pääosin Helsingin ydinkeskustan ravintoloissa. Liigan jäsenet ovat maksutapahtumien yhteydessä urkkineet asiakkaiden maksukorttien tunnusluvut ja myöhemmin anastaneet heidän lompakot kortteineen.

Tämän jälkeen joku liigan jäsenistä on siirtynyt pankkiautomaatille tyhjentämään asiakkaan tilin. Osa rahoista on lähetetty Romaniaan, joista suurin poliisin tiedossa oleva kertolähetys on 9 000 euroa.

Yhdeksi päätekijäksi epäilty mies vangittiin Helsingin käräjäoikeuden päätöksestä ja ryhmän muiden jäsenten henkilötiedot ovat poliisin tiedossa. Rikolliset on etsintäkuulutettu, mutta heidän epäillään poistuneen maasta.

Poliisi kehottaa ihmisiä pitämään huolta maksukorttiensa tunnusluvuista julkisissa tiloissa. Osassa Helsingin ydinkeskustan ravintoloissa henkilökuntaa on myös koulutettu pitämään silmät auki taskuvarkauksien varalta.