perjantai 12. elokuuta 2011

Sosiaalikeskus Satama ja Vapaa Liikkuvuus -verkosto eivät hyväksy kaupungin häätötoimia

Sosiaalikeskus Satama ja Vapaa Liikkuvuus -verkosto eivät hyväksy kaupungin häätötoimia 12.8.2011

Satama ja Vapaa liikkuvuus -verkosto eivät hyväksy kaupungin vaatimusta Sataman ja sen pihan tyhjentämisestä ilman, että romanien asumiselle ja sosiaalikeskuksen toiminnalle tarjotaan realistisia vaihtoehtoja. Tortaina 11.8.2011 Kiinteistöviraston alainen Tilakeskus toimitti sosiaalikeskus Satamaan ja sen pihalla olevaan romanileiriin tiedotteita, joissa käskettiin tyhjentämään tontti välittömästi. Tilakeskuksen mukaan talo tullaan purkamaan.

Talon purkamisen syy on poliittinen. Kaupunki rankaisee satamalaisia siitä, että he ovat tehneet yhteistyötä romanisiirtolaisten kanssa ja tarjonneet heille majoitusta.

Kaupunki osoittaa jälleen, ettei se kykene ratkaisemaan romanitilannetta. Se vain pakottaa ihmiset kadulle. Leirien häätäminen johtaa uusien leirien syntymiseen ja romanien aseman heikentymiseen.

Häätötoimista ilmoitettiin suomen- ja englanninkielisellä tiedotteella. Suurin osa pihalla asuvista ihmisistä ei ymmärrä kumpaakaan kieltä. Lisäksi kaupunki kehotti jälleen ihmisiä siirtymään Rastilan leirintäalueelle, mihin leirin asukkailla ei ole varaa.

Kaikista painostustoimista huolimatta sosiaalikeskus Satama ja Vapaa liikkuvuus -verkosto jatkavat toimintaansa ja romanisiirtolaisen tukemista.