sunnuntai 28. elokuuta 2011

Hämeen Sanomat: Meillä ei ole varaa torjua maahanmuuttajia

Hämeen Sanomat: Meillä ei ole varaa torjua maahanmuuttajia 28.8.2011

Hämeenlinnalainen Ranjithkumar ”Ranji” Prabhakaran ei kuulu maan hiljaisiin. Nyt hänen mittansa on täynnä, kun hän on seurannut eduskuntavaalikevään ja kesän jatkunutta maahanmuuttokeskustelua.


[…]

Hiljaisen enemmistön puututtava asioihin

[…] arjen suvaitsevaisuutta Ranjithkumar Prabhakaran peräänkuuluttaa tavallisilta ihmisiltä, suurelta hiljaiselta enemmistöltä, joka ei mekkaloi pubeissa eikä netin keskustelupalstoilla.

- Kun näkee, että joku hyökkää sanallisesti tai muuten esimerkiksi maahanmuuttajan kimppuun, toivoisin, että siihen puututtaisiin ja sanottaisiin, että tuollainen käytös ei sovi. Ei se sovi kenenkään kohdalla.

Ranji sanoo moneen kertaan, että Suomeen tarvitaan lisää maahanmuuttajia, muuten työt eivät tule kohta tehdyksi.

- Meillä ei ole varaa torjua tulijoita. Ihmisiä jää eläkkeelle ja uusia työntekijöitä tarvitaan. Kyllä me suomalaiset osaamme laskea ja ymmärtää sen.

Ranjithkumar Prabhakaran muutti Intiasta Keralan osavaltiosta rakkauden perässä, oppi nopeasti kielen ja kertoo sopeutuneensa hyvin. Hän puhuu luontevasti meistä suomalaisista ja meidän yhteiskunnastamme.

[…]

Suomalaisetkin ovat maahanmuuttajia

Kun puhutaan maahanmuutosta, täytyy muistaa, että suomalasetkin ovat maahanmuuttajia. Täällä on lähdetty milloin Amerikkaan, milloin Ruotsiin paremman elämän toivossa. Ja ihan samasta syystä tänne tullaan, Ranji huomauttaa.

[…]

- Maahanmuuttajat ovat helppo kohde. Siksi esimerkiksi perussuomalaisten poliitikkojen pitäisi kantaa vastuunsa ja sanoutua irti kiihkoilusta ja riidanlietsonnasta. Mitä, jos joku ottaa vihapuheet tosissaan, ja käy kuten Norjassa.

Hän sanoo, että esimerkiksi Jussi Halla-ahon kohdalla kyse on poliittisesta pelistä. Halla-aho varmistelee kirjoituksillaan kannatustaan seuraavissa vaaleissa.

- Mutta ei ole yhteiskunnan etu, että ihmisiä jaetaan eri leireihin. Kriittinen saa olla, mutta ei saa lietsoa pelkoa eikä ennakkoluuloja. Turvapaikanhakijoiden joukossa on varmasti myös niitä, jotka pyrkivät tänne väärin perustein, mutta ei kaikkia voi sen takia leimata. Väärinkäyttäjiä on joka porukassa, Ranji sanoo.

Hän myös ihmettelee sitä, että maahanmuuttajista puhuttaessa muistetaan aina mainita, kuinka kalliiksi he tulevat yhteiskunnalle.

- Suomalainen vauvakin maksaa yhteiskunnalle kymmeniä tuhansia euroja ennen kasvamistaan veroja maksavaksi kansalaiseksi.

- Kun yhteiskunta tuottaa palveluita, kuten esimerkiksi päivähoitoa ja vanhustenhuoltoa, se maksaa aina.

[…]

Ranjithkumar Prabhakaran on miettinyt perussuomalaisten vaalivoittoa myös siltä kannalta, että sitä on pidetty protestina vanhoja puolueita kohtaan.

- Kuitenkin vanhojen puolueiden ansioista meillä on hyvinvointiyhteiskunta, esimerkiksi sosiaaliturva ja kahdeksan tunnin työaika. Sellaisten asioiden puolesta tehty työ on kai sitten helppo unohtaa, kun kaikki on hyvin.