maanantai 29. elokuuta 2011

Kaleva: Ulkomaalaisliitot kasvussa

Kaleva: Ulkomaalaisliitot kasvussa 29.8.2011

Suomalaisten solmimat avioliitot ulkomaalaisten kanssa ovat lisääntyneet. Vuonna 2009 hääkellot soivat suomalaiselle ja ulkomaalaiselle yli 3 600 kertaa. Vuonna 2000 alttarille käveli noin 2 800 pariskuntaa, joiden puolisot edustivat eri kansalaisuutta. Yhteensä Suomessa asuu lähes 40 000 naimisissa olevaa pariskuntaa, jonka toinen osapuoli on kotoisin Suomen ulkopuolelta.

Johtaja Ismo Söderling Siirtolaisuusinstituutista kertoo, että suomalaiset miehet menevät ulkomaalaisen kanssa naimisiin naisia useammin. Naisten alhaisempi määrä tilastoissa johtuu kuitenkin osittain myös siitä, että ulkomaille muuttavat suomalaiset naiset usein myös jäävät asumaan uuteen maahansa.

"Esimerkiksi Suomesta muutti 1990-luvulla ja 2000-luvun alussa ulkomaille töihin tuhansia hoitoalan naisia. Luonnollisesti osa avioitui uudessa kotimaassaan."

Suomalaisilla miehillä on selvästi eniten thaimaalaisia ja venäläisiä puolisoita. Vuonna 2009 thaimaalaisen ja suomalaisen häitä vietettiin lähes 500 kertaa, venäläisen ja suomalaisen välisiä avioliittoja solmittiin puolestaan hieman alle 400. Myös virolaisia ja vietnamilaisia vaimoja on runsaasti.

"Naisten kohdalla ei ole yhtä selviä kärkimaita. Eniten naisilla on turkkilaismiehiä, toisena tulevat britit", Söderling mainitsee.

Lue lisää ulkomaalaisliitoista maanantain Kalevasta!