maanantai 15. elokuuta 2011

Salon Seudun Sanomat: Mikä meitä vaivaa?

Salon Seudun Sanomat, kolumni: Timo Harakka: Mikä meitä vaivaa? 15.8.2011

Suomalaiset aatetoverit eivät halua ottaa vähäisintäkään vastuuta Anders Breivikin teosta. Meidän muiden on siis tehtävä se. Sillä me, jotka emme kannata heidän ideologiaansa, olemme epäonnistuneet – emme ole osanneet tarjota vihalle vaihtoehtoa.

Jokainen aikalainen on jossain vastuussa aikansa tapahtumista. Suomalaisista on tullut arjalainen herrakansa, joka halveksii muita.

Suomeen saa tulla, jos tuo onnekas muistaa kiittää isäntäänsä. Tunnemme ylhäistä ylemmyyttä myös kreikkalaisia ja portugalilaisia kohtaan. Suomalainen pitkäaikaistyötön ei halua lähettää penniäkään kovalla työllä ansaitsemistaan rahoista Etelä-Euroopan luikureille.

Kreikassa ja Portugalissa tehdään pidempää työviikkoa kuin Suomessa, mutta viis faktoista. Viha ja valhe ovat vallassa.

Maailman koulutetuin kansa on päättänyt tyhmistyä yksissä tuumin: unohtaa tosiasiat ja mittasuhteet, järjen, kohtuuden ja vastuun. Aivan ehdoin tahdoin. Mikä meitä vaivaa?

Helsingin Sanomat oli paikalla 27. maaliskuuta, kun Juha Väätäinen kävi eduskuntavaalikampanjaa Itä-Helsingin toreilla.

Väätäinen messusi miljardeista, joita lapioimme Kreikkaan. Nainen yleisöstä ojensi Väätäistä: rahat eivät ole lahja, vaan lainaa, josta peritään korkoa. Uusi tieto hämmästytti ehdokasta, mutta ei estänyt häntä levittämästä väärää tietoa.

Toimittaja kysyi naiselta mielipidettä Väätäisestä. ”Totta kai äänestän häntä”, nainen ilmoitti iloisesti.

Näin valhe ottaa vallan. Tutkimusten mukaan 14 prosenttia aikuisista on ihan pihalla. 600 000 äänioikeutettua ei tiedä, mitä eduskunta tekee.

Heidän edustajansa, puolueesta riippumatta, eivät osaa Kreikan tukipaketin alkeellisimpia käsitteitä, kuten A-studio paljasti.

Ennen tyhmiä säälittiin. Nyt he ovat eniten äänessä ja heidän hölmöimmät vaatimuksensa pyhiä. Tietämättömyys on arvossaan.

n n

Suomessa asuu 150 000 ulkomailla syntynyttä, joita on siis kolme prosenttia väestöstä. Maahanmuuton kustannukset (joita on oikeasti vaikea laskea) ovat enintään prosentin kymmenysosa bruttokansantuotteesta.

Maahanmuutto on niin olematonta, niin kuvitteellinen ongelma, että sen saama huomio todistaa meidän menettäneen täysin mittakaavan ja suhteellisuuden tajun.

Tämä mitätön kysymys aiheutti 76 ihmisen kuoleman. Mikä meitä vaivaa?

Filosofi Slavoj Zizek kertoo, kuinka saksalaisista surkimuksista tuli 1930-luvulla herrakansa. Muodonmuutokseen oli helppo syy: heitä imarreltiin.

Saksalaisille myytiin tarina, jonka mukaan häpeällinen tappio ensimmäisessä maailmansodassa – ja siitä seurannut poliittis-taloudellinen kaaos – ei ollut heidän oma vikansa. Heidät oli katkerasti petetty. Pettureita olivat ulkomaalaiset, ennen kaikkea juutalaiset.

Tyhmiä jymäytetään tänäänkin. Meidät imarrellaan uskomaan, että muuta maailmaa ja muita kulttuureja on turha tunteakaan. Toiset pyrkivät vain valtaamaan maamme ja varastamaan pitkäaikaistyöttömän vaivalla ansaitsemat rahat.

Suomalaisten ainoa pyhä tehtävä on vain pitää Suomi puhtaana.

Minulle suomalaisuutta on leimannut aina nöyryys, vähäeleisyys, vaatimattomuus, varovaisuus. En tunne enää omakseni tätä arjalaista herrakansaa, en viihdy Uudessa Suomessa.

Infantiilissa itsepetoksessa parasta on se, että herrakansan ei tarvitse kantaa itse vastuuta mistään. Syy on aina ulkopuolella ja ulkopuolisissa.

Jos joku jossain Norjassa ammuskelee, niin ei se meitä vaivaa. Ei meitä vaivaa mikään.

Kirjoittaja on Yleisradion toimittaja ja kirjailija.