tiistai 7. joulukuuta 2010

Ilta-Sanomat: Veri lensi Linnan jatkoilla - katso kuvat tappelusta!

Ilta-Sanomat: Veri lensi Linnan jatkoilla - katso kuvat tappelusta! 7.12.2010

Linnan juhlien jatkoilla ravintola Teatterissa nähtiin poikkeuksellista dramatiikkaa ja verenvuotoa.

Juhlissa mukana ollut tummaihoinen mies käyttäytyi ravintolassa niin aggressiivisesti, että järjestysmiehet päättivät poistaa hänet paikalta.

Ulkona aggressiivinen käytös vaihtui pystypainiksi, mutta järjestysmiehet saivat miehen nopeasti käsirautoihin ja selkä seinää vasten.

-Joku oli sisällä haukkunut häntä rasistisesti. Hän oli tulistunut siitä, ulkomaalaistaustaisen miehen suomalainen naisseuralainen.

-Yritin sanoa vartioille, että päästäisivät meidät menemään ja että lähtisimme kotiin, mutta heidän mielestään se oli liian myöhäistä.

Nainen kertoi saaneensa kutsun Linnaan hänen yhdistystyönsä takia ja että hän oli ulkomaalaisen miehen avopuoliso.

Tilanne näytti rauhoittuneen, koska riehuva mies oli jo saatu aisoihin. Yhtäkkiä Ruotsalaisen teatterin ovea vasten painettu mies kuitenkin löi täysin varoittamatta päänsä teatterin lasiovesta läpi. Rikkoutunut lasi repi hänen kasvonsa haavoille ja verta suorastaan suihkusi miehen otsasta. Ravintolan henkilökunta yritti tyrehdyttää verenvuotoa painamalla haavoja paksuilla paperitukoilla.

Miehen vammat ja maahan nopeasti syntynyt verilammikko näyttivät järkyttävän viereisestä ovesta sisään menneitä Linnan juhlijoita. Muun muassa Jani Toivola näytti järkyttyneeltä katsoessaan tapahtunutta.

Kasvonsa loukannut mies jatkoi vammoistaan huolimatta riehumistaan.

Hän syytti järjestysmiehiä siitä, että nämä olisivat lyöneet hänen päänsä lasin läpi, ja tehosti sanomaansa latelemalla näille tappouhkauksia. Lopulta ambulanssin tulo ja ambulanssimiehet saivat hänet rauhoittumaan.

Loukkaantunut vietiin pois ja tapahtuneesta jäivät muistuttamaan rikkoutunut ikkuna ja jalkakäytävällä loskaan leviävä verilammikko.

---

Voin vahvistaa, että seurasin todellakin tapahtumia muutaman metrin päästä ja näin, miten mies täysin yllättäen ja arvaamatta puski päänsä lasin läpi. Pusku ei välttämättä taltioitunut kameroille, koska tilanne näytti tuossa vaiheessa olevan jo niin ratkennut, että useimmat kuvaajat olivat jo laskeneet kameransa. Tilanne yllätti myös täysin miehen käsistä kiinni pitäneet järjestysmiehet, ja kaikki tapahtui niin nopeasti, ettei näilläkään ollut mahdollisuutta estää miehen tekoa.

Järjestyksenvalvojat ottivat vakavasti miehen uhkailut siitä, että hän kertoo näiden lyöneen hänen päänsä oven läpi, ja että hän aikoo haastaa miehet oikeuteen. Tilanteen rauhoituttua he etsivätkin tapaukselle todistajia ja kysyivät paikalla, ketkä olivat nähneet juuri tuon tilanteen, jossa lasi rikkoutui. Annoin omat yhteystietoni ja lupasin tarvittaessa tulla todistamaan näkemäni myös viranomaisille.

Mikko Räsänen / Ilta-Sanomat

_____________________________________________

Aamulehti: Linnan jatkojen saldo: Verta nenästä, törkykeskustelu ja vastine

Linnan juhlien jatkot eivät sujuneet eilen kaikilta suunnitelmien mukaan. Erään juhlavieraan verinen illan päätös on saanut tänään aikaan törkeää keskustelua ja Käymäläseura Huussi ry:n vastineen.

Eri medioissa on esitelty videota, jossa mustaihoinen juhlavieras riehuu jatkoilla verta vuotavana. Videolla miehen puoliso esittelee itsensä Huussi ry.tä edustavaksi Sari Huuhtaseksi.

Välikohtaus sai ilmeisesti alkunsa siitä, kun joku vieraista oli esittänyt rasistisen kommentin Huuhtasen puolisolle. Mies menetti kommentista hermonsa ja hänet vietiin ulos juhlista.

Esimerkiksi Iltalehden sivuilla lukijat ovat äityneet rasistiseen ja törkeäänkin keskusteluun tapauksen tiimoilta. Sekä miestä että Huuhtasta soimataan kovin sanoin. Myös heidän lentolippujensa ja pukujensa maksajaa epäillään - valtio kun tukee Huussi ry:tä.

Huussi ry seisoo työntekijänsä takana

Tapahtuman jälkeen Huussi ry:n puheenjohtaja Mia OŽNeil on jättänyt verkkosivuille vastineen, jolla halutaan oikaista tapahtuneesta seuranneet huhut.

- Projektipäällikkö Sari Huuhtanen on työskennellyt Käymäläseuran Sambia-projektissa jo vuosia, minkä vuoksi on myös matkustanut maahan useaan otteeseen. Kuten matkaraporteista käy ilmi, myös Sarin perhe on käynyt lomalla Sambiassa, mutta Käymäläseura Huussi ei ole näiden matkojen kustantamiseen osallistunut lainkaan.

- Sari on hoitanut työnsä aina moitteettomasti, minkä osoittaa presidentin kutsukin. Sarin puoliso saapui Suomeen omilla rahoillaan noudattaakseen presidentin kutsua. Käymäläseura Huussin asiana ei ole puuttua työntekijöidensä yksityiselämään, eikä yhdistys ole koskaan antanut varojaan matkoihin tai kuluihin, jotka eivät kuulu yhdistyksen varsinaiseen toimintaan.

OŽNeil toivoo, että mikäli keskustelua halutaan jatkaa, keskustelijat käyttäisivät asianmukaista kielenkäyttöä, ja esiintyisivät omilla nimillään.

Vastineessa myös ilmoitetaan, että Käymäläseura Huussi ry hallituksineen seisoo täysin työntekijänsä takana.

MTV3:n tietojen mukaan tapauksesta on tehty rikosilmoitus Helsingin poliisille.