perjantai 29. tammikuuta 2010

Iltalehti: Ulkomaalaisten paritusrinki

Iltalehti: Ulkomaalaisten paritusrinki 29.1.2010

Helsingin rikospoliisi epäilee afrikkalaisliigaa laajamittaisesta parituksesta. Iltalehden tietojen mukaan paritustoimintaa epäillään harjoitetun mahdollisesti jopa kymmenillä paikkakunnilla eri puolilla Suomea Helsingistä Lappiin saakka.

IL:n tietojen mukaan liigan epäillään parittaneen useita kymmeniä afrikkalaisia naisia.

Paritusta epäillään tapahtuneen viime vuoden keväästä lähtien. Asiakkaita naisille epäillään hankitun lähinnä netin kautta.

Helsingin rikospoliisi on tutkinut juttua kaikessa hiljaisuudessa jo viime kesästä lähtien. Helsingin käräjäoikeus on vanginnut poliisitutkimusten aikana useita henkilöitä törkeästä parituksesta epäiltyinä.

Poliisista vahvistetaan ainoastaan, että juttua tutkitaan, mutta siitä ei toistaiseksi suostuta sanomaan mitään muuta.

- En kommentoi tutkintaa tässä vaiheessa millään lailla, sanoo rikoskomisario Seppo Sillanpää Helsingin rikospoliisista.

Suomen markkinoita ovat perinteisesti hallinneet venäläiset ja virolaiset paritusorganisaatiot, mutta tilanne muuttui hieman viime vuoden aikana.

IL kertoi viime syyskuussa, että Suomeen on tullut ilotyttöjä maista, joista heitä ei ole täällä aikaisemmin ollut, kuten Nigeriasta, Brasiliasta ja Venezuelasta sekä muutamasta Euroopan maasta.

Tuolloin arveltiin, että naisten tarkoituksena on mahdollisesti levittäytyä eri puolille maata. Poliisin tietoon ei ole tullut, että paritusorganisaatioiden välille olisi puhjennut reviiritaisteluita.

Poliisi arvioi viime vuoden lopulla IL:ssä, että prostituutiopalveluiden kysyntä on vähentynyt ainakin hieman laman myötä Helsingissä samaan aikaan kun tarjonta on lisääntynyt.

Kysynnän heikkeneminen onkin poliisin mukaan johtanut paikoitellen hintojen laskuun Helsingissä.