perjantai 29. tammikuuta 2010

IS: Poliisi iski ulkomaalaistapahtumaan - kolme vankilaan

Ilta-Sanomat: Poliisi iski ulkomaalaistapahtumaan - kolme vankilaan 29.1.2010

Itä-Uudenmaan poliisi otti myöhään torstai-iltana kiinni kolme ulkomaalaista miestä, joiden epäillään syyllistyneen väärennysrikoksiin.

Kiinniotto tapahtui torstaina klo 22 jälkeen Vantaan Länsimäessä ulkomaalaisille järjestetyssä iltatapahtumassa.

1970- ja 1980-luvulla syntyneiden miesten epäillään väärentäneen henkilöllisyystodistuksiaan. Poliisi myös tutkii, oleskelevatko miehet laittomasti Suomessa.

Ulkomaalaispoliisin johtajan Juha Hirvosen mukaan miehet esittivät poliisille henkilökortteja, joiden mukaan he olisivat Espanjan ja Ranskan kansalaisia.

Myöhemmin miehiltä löytyi kuitenkin henkilöllisyystodistuksia toisilla nimillä. Hirvosen mukaan miesten epäillään olevan kotoisin Pohjois-Afrikasta, mutta varmuutta asialle ei ole vielä saatu.

- Poliisi oli saanut vihjetietoa, että ulkomaalaisille järjestetyssä tilaisuudessa olisi paikalla useampia luvattomasti Suomessa oleskelevia ulkomaalaisia. Tapahtuman järjestäjät olivat hyvin yhteistyökykyisiä ja kiinniotto sujui ongelmitta, Hirvonen sanoi perjantaina.

Miehet ovat tällä hetkellä poliisin huostassa Vantaan poliisivankilassa. Poliisi tutkii miesten henkilöllisyyttä, kansallisuutta sekä maassa oleskelun edellytyksiä.