torstai 18. joulukuuta 2014

Aamulehti: Krp selvitti laajan rikossarjan: Rikollisryhmä teki iskuja 15 paikkakunnalla

Aamulehti: Krp selvitti laajan rikossarjan: Rikollisryhmä teki iskuja 15 paikkakunnalla 18.12.2014

Keskusrikospoliisi on selvittänyt laajan rikossarjan yhdessä paikallispoliisin kanssa. Romanialaisen rikollisryhmän epäillään varastaneen muun muassa käteistä rahaa liiketilojen kassakaapeista, kassalippaista ja peliautomaateista.

Varkauksia on tehty vuosina 2013 ja 2014 eri puolilla Suomea 15 paikkakunnalla, muun muassa Alajärvellä, Alavudella, Haapajärvellä, Juankoskella, Kajaanissa, Kuusamossa, Pihtiputaalla, Seinäjoella ja Siikalatvalla.

Tekijöitä epäillään varkauksista, törkeistä varkauksista ja niiden yrityksistä.

Rikollisryhmä murtautui liiketiloihin yöaikaan tekemällä hälytyslaitteet ja valvontakamerat toimintakelvottomiksi. Liiketiloista varastettiin useimmiten käteistä rahaa. Varastetun omaisuuden arvo on kaikkiaan yli 40 000 euroa ja vahingoista aiheutuneet kustannukset ovat 130 000 euroa.

Poliisi löysi varastetuksi epäiltyä omaisuutta muun muassa tekijöiden käyttämästä autosta. Syyskuusta lähtien vangittuna on ollut kolme romanialaista miestä.

Keskusrikospoliisin mukaan joukko on toiminut liikkuville rikollisryhmille tyypilliseen tapaan. Vangittuna olevat tekijät ovat tulleet Suomeen henkilöautolla ja viipyneet maassa aina reilun viikon kerrallaan. Tekijät ovat vaihtaneet paikkakuntaa päivittäin ja majoittuneet tavallisesti omassa autossaan.

Poliisin käsityksen mukaan varastettu omaisuus on piilotettu tai toimitettu ulkomaille välittömästi tekojen jälkeen.

Asia on siirtynyt syyteharkintaan, ja mahdollisia syytteitä käsitellään alkuvuodesta 2015 Ylivieskan ja Pohjanmaan käräjäoikeuksissa.